torsdag 31 maj 2007

sista provet/uppsatsen/inlämningen avklarad i tvåan

jag är befriad! fri som en fågel och det enda krav jag har är att verkligen känna mig fri. för en gångs skull! under ett år har jag känt mig som en burfågel. en instängd stackare med krav som styr min vardag. men nej! inte längre. inte ens lite. idag lämnade jag in mitt sista att-göra-krav i andra ring. jag är klar! vad återstår? ett slappt sommarlov där jag ska inkludera ALLT jag faktiskt vill göra.

jag ska börja fotografera mer seriöst. känslosamt, lite mer konst och verkligen ta för mig. i sommar ska jag inte missa en enda bra bild bara för att jag inte haft med mig kameran. nej! inte i år igen. jag ska lära mig av mina misstag, vilka är många.

dagens låttips: hugh grant - meaningless kiss

måndag 28 maj 2007

grrr

västtrafik är sämst på att informera! inställt tåg hit och dit, och ingen fattar hur man ska ta sig dit man ska. "nej den här bussen går endast till göteborg" och samma sak får man höra på bussen som står framför. "nej vi vet ingenting. vi är från vänersborg och hittar inte ens till de olika stationerna". fan ta västtrafik.

söndag 27 maj 2007

stand up

gårdagen blev lyckad ändå, trots mina kritiska förväntningar. för en gångs skull hade jag och sofia aktiviteter att välja och vraka bland. tidigare har vi varit begränsade och kännt oss tvingade till att göra en viss sak. bättre att göra något man verkligen kände för.

vi tog nio-tåget hem till simon, lerum, för att umgås med honom och de andra killarna som där hör till. alla killarna blev lagom goa efter cirka tio vodkashottar, och jag&sofia var klara och mysiga eftersom vi fortfarande inte kan dricka något efter valborgincidenten. menmen, det är alltid underhållande att se när ens nära och kära säger och gör mystiska saker. christian strippade, andreas blev galet arg och de andra var bara normalt mysiga. efter att ha hejdat killarna från att hoppa ned från simons höga altan/balkong drog jag&sofia oss till göteborg istället.

vid vasaplatsen träffade vi karl och hans kompis joakim. vi drog hem till karl och satt på hans balkong och pratade in på småtimmarna. tog sista pendeltåget hem och gick hem till mig i gryningen. somnade som en stock när jag kom hem och vaknade helt underbart utvilad.

tack för en ännu lyckad och mysig kväll!

lördag 26 maj 2007

do you know?

ensam hemma! kom precis hem från alingsås centrum. åkte dit själv, köpte två ribbade linnen, beställde thaimat och tog med mig hem. sofia sov här inatt och vi delade på dubbelsängen på övervåningen. hon är så söt när hon pratar i sömnen och snarkar. filmade henne mitt i natten när hon snarkade som värst, vilken jag är sugen på att publicera här.

emma kom hit igår och gjorde mig och sofia sällskap framför tvn med godis och ostbågar. såg "a cinderella story" och "music&lyrics". jag älskar kärleksfilmer (aka tjejfilmer). efter att jag har varit duktig och läst igenom gymnastik-häftet ska jag lägga mig vid tvn och titta på "how to lose a guy in ten days" - bästa filmen!

ikväll kommer sofia igen och gör mig sällskap ytterliggare en natt i sängen. klarar inte av att sova helt själv i huset. sofias snarkningar är faktiskt bättre än att somna till när väggarna knakar eller när vinden susar.

dagens låttips: mika - big girl (you are beautiful)

fredag 25 maj 2007

studentbal -07

igår åkte jag till göteborg och fotade lerums studentbal på valand. alla var skitfina och jag blev jätteavundsjuk. menmen, om ett år är det jag som står där och blir fotad i min urtjusiga klänning och håruppsättning.

efter balen ringde jag upp karl och begav mig till järntorget för att möta honom. vi gick på bio och såg "next", vilket var en urkass film. vi var ensamna i hela biosalongen, vilket man nu i efterhand förstår precis varför. lyckad kväll ändå. tog näst sista tåget hem och blev uppraggad av alla fulla ungdomar, vilket är rätt så underhållande. hemresan gick snabbare än förväntat, likaså cykelresan från stationen och hem. cyklade som om jag inte hade cyklat på evigheter, vilket jag inte har.

om någon timme åker hela min familj till mullsjö, sommarstugan, och tillbringar helgen där. detta betyder att malin är ensam hemma! hela helgen. detta ska utnyttjas. ikväll kommer sofia och gör mig sällskap framför "music and lyrics", och förhoppningsvis "talang 2007". ska först bege oss till pl (bästa godisstället i alingsås) och köpa sådant-som-man-endast-får-äta-en-gång-i-veckan-egentligen.

hoppas att alla får en underbar helg, för det ska jag ha

förövrigt: det är 19 grader ute, men man märker det inte. knasigt. dumma moln.

dagens låttips: teddy geiger - these walls (bäst!)

torsdag 24 maj 2007

rummets frizon

som jag sa till sofia på tåget mot göteborg förut; vilken händelserik dag jag har haft idag!

åkte till skolan, gjorde både tyska- och mediekunskapsprov. gick sådär, som vanligt. vi har inget att göra på redaktionstiden, så jag, sofia, jesper, anthon och marcus myste i två timmar. jag gillar att vara med den skaran. they are making me feel good about myself. skrev en början till min novell på svenskan, och begav mig sedan hem, med ett tåg förtidigt.

hugo gjorde mig sällskap på tåget. mysig pojke. väl hemma pressade jag i mig currykyckling och blev sedan skjutsad av mamma till tvätteret för informationsmöte angående mitt sommarjobb. roligt att höra att jag, just jag, blev utvald av ett hundratal andra sökande. lite surt dock att höra att smycken får ej bäras, toffs måste bäras och att jag ska ha på mig en sjukt ful vit dress när jag jobbar. nejtack.

uppskattade tiden till att gå till stationen från tvätteriet fel. joakim kom med sin bil och räddade mig så att jag hann med tåget till göteborg, för att fika med sofia. sofia gick på i lerum eftersom hon hade suttit och pluggat medan jag hade varit hemma och gått på möte. duktig tjej. väl framme i göteborg drog vi oss snabbt till condecco på avenyn, för att njuta av en mysig fika med ett intressant samtalsämne.

nu är jag hemma. har precis kollat på första avsnittet av project runway (bäst) och ett avsnitt av pcd. efter att ha sett pcd får jag alltid inspiration till att börja dansa. det ser så himla sexigt, självsäkert och härligt ut. och jag har alltid velat kunna göra det. vem vet, om ett år kanske jag är proffs.

nej nu ska jag dra mig ned i sängen. dagens stora höjdpunkt!

dagens låttips: travis - closer

onsdag 23 maj 2007

tack för hemligheterna

haha, ni ska bara veta, kära läsare, att efter någon minut av publicering av förra inlägget har jag bara njutit. att folk numera är så lättlurade får mig road. nej jag vet, du var inte alls seriös med ditt svar, nejnej!

har precis avklarat hälften av proven som är kvar i hela tvåan. tyskaprov på morgonen, följt av radioprov i mediekunskap. tyskan gick bättre än radion, usch. det spelar ingenroll vad det är som jag ska plugga till - det går inte in i huvudet, hur jag än gör. det spelar ingenroll hur intressant det är eller hur förberedd jag egentligen är, det går inte in! jag skyller varmhjärtat, och helt totalt, på att vädret är underbart (koncentrationssvårigheter), min kamera är bäst (ännu mer distraherande) och att det är sommarlov om två veckor (det tar priset). jag får helt enkelt ta mig i kragen i trean, då jag går i jm3! spännande.

måndag 21 maj 2007

malin

A: You like to drink.
B: Everyone wants you.
C: You´re really silly.
D: You like to drink.
E: You´re a damn good kisser.
F: You´re dead sexy.
G: You never let people tell you what to do.
H: You have a very good personality and look.
I: You´re great in bed.
J: People adore you.
K: You're wild and crazy.
L: Everyone loves you.
M: You´re the best kisser ever.
N: You can keep secrets.
O: You´re an awesome kisser.
P: You´re popular with all types of people.
Q: You´re a hypocrite.
R: You´re fucking crazy.
S: You´re easy to fall in love with.
T: You're loyal to those you love.
U: You really like to chill.
V: You´re not judgemental.
W: You re very broad minded.
X: You´re very good at work/school.
Y: You´re the best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z: You´re always ready.

Mitt namn blir:

M: You´re the best kisser ever.
- Ohja, jag håller maximalt med.
A:
You like to drink.
- Nja
L: Everyone loves you.
- Klockrent! Kunde inte säga det bättre själv!
I:
You´re great in bed.
- ATT jag är!
N:
You can keep secrets.
- Allt som kommer till mig, stannar hos mig.

lördag 19 maj 2007

gah!

det där med sverige har jag egentligen aldrig fattat. fastän att jag har bott här i hela mitt liv och aldrig ens varit i närheten av att bo i ett annat land är jag så sjukt galet trött på allt som vi gör. eller vänta, jag är trött på hela världen och alla tankar som sprids mellan oss hela tiden. det är faktiskt inte sveriges fel, nej det är det inte. vi är som en lillebror till alla andra länder i världen. det är de som har gjort oss som vi är i dagsläget.

vi pratar om hur vi vill skapa en jämnställdhet mellan könen. hur länge har vi pratat om det utan att det egentligen har hänt ett skit? jojo, kvinnorna har det bättre idag än vad vi hade det förr. men kallas detta jämnställdhet? nej inte ens i minsta grad. här arbetar män och kvinnor lika, samma arbete, samma arbetstider och samma villkor, men kvinnorna har ändå mindre lön, för samma sak! så vad gör vi när ett feministisk parti vill komma in i riksdagen? vi röstar ned dem. vi skiter i allt vi har sagt att vi ska kämpa för. ett parti som går hundra-procentigt in för att skapa en jämn nivå mellan könen - precis som vi vill. och vi röstar ned det, eller nej, vi skiter i att rösta alls.

det är det här som är grejen med allt. alla är så jävla bra på att lova saker, att tycka och uttrycka sig.men när det väl gäller är alla lika kassa som de var innan de uttryckte sig.

och så är det det där med att vara bäst. "vi borde dra oss ur eurovision song contest. alla östländer röstar bara på varandra". vad gjorde vi och vad fick vi? de enda värdiga poängen vi fick iår var från danmark, island, norge och finland. tack så mycket kära grannar! vem fick vår 12poängare? finland. PRECIS lika förutsägbart som att cypern gav max till grekland. alla är likadana, och alla gör likadant när det väl gäller - det är bara att inse.

perioden efter september 2006 var ett enda stort irritationsmoment. "vilket skämt att inte ens kulturministern betalade tv-licensen". jag håller med! det var både helt galet komiskt och onödigt. men en grej som också stör mig är hur intensivt den nya regeringen granskades. här gick grävande journalister genom eld och vatten bara för att få veta en ytterliggare smaskig detalj om en nyanställd riksdagsledamot. det komiska är att om inte majoriteten av våra kvällstidningar vore socialistiska skulle den föredetta regeringen varit på minst lika många löpsedlar som dagens regering hade under den perioden.

jag blir så irriterad ibland. jag gillar inte när allt bara tas för givet, och att ingen gör någonting åt saken. att allt bara går ut på att bli känd, att vara någon, att känna flest och vara på mest ställen samtidigt. att ha flest saker på topp-tio-listan och att ha mest bilder på bilddagboken.se. att ha mest kommentarer på sin modeblogg där du presenterar dagens outfit och är extra nöjd med den där tröjan på nk, att du stolt skriver både märke och pris med fet stil bredvid. att ha spytt flest gånger på en utekväll. att ha flest sms av helt olika killar på mobilen. och att helt enkelt ha status - det är det allt går ut på i världen.

men alla gillar dig! alla älskar ditt händelserika liv. alla bryr sig om alla killar som gillar dig, hur de skrev vad på msn igår. jag beundrar dig och din stora personlighet. jag älskar din blogg där du egentligen inte skriver om någonting och där du skriver om dagens stora problem om varför i-helvete asos.com's fraktkostnad är så dyr.

jag blir så trött.

no matter what I do, all that I can think about is you

fy farao vad james bond-filmerna suger.allt går ut på samma sak. james bond lider av någon konstig kåthet helatiden och har sex med minst tre olika tjejer under filmen. någon bedrar honom och i slutet framstår han som hjälten ändå. åh, ge mig något nytt.

idag tog jag och min familj en tripp till marstrand. det var egentligen meningen att jag skulle köra dit och hem, men eftersom pappas bil inte gillar mig, sket vi i det. marstrand är ett mysigt litet samhälle, någon halvtimme från göteborg. och varför är man inte där oftare? i sommar ska jag dra dit, med picknick och hela baletten. någon som vill joina?

someday I just want to quit, and be normal for a bit.

fredag 18 maj 2007

everything will be okay

nyduschad, ny bus-ad, nysborstad och nysminkad. som jag har längtat. kom precis hem med bussen från sofias lägenhet. vad man känner sig självständig när man tar stombuss 16 från brunnsparken, helt själv, och går av, själv, vid sannegårdshamnen. gårdagen var mysig, och faktiskt rätt lyckad fastän det inte ens kändes i närheten av lyckat i början.

vi drog till sticky vid halv nio, och hjälp vilken kö! tänk vad man gör bara för att få gratis inträde. efter att ha ställt oss helt-totalt-sist i kön såg vi andreas, christian och de andra som stod lite längre fram. vad gör man inte? vi sprang och ställde oss brevid dem i hopp om att slippa betala inträde. steg in tre minuter över nio, vilket betydde att vi var tvungna att betala, snålt. hängde av oss och sprang direkt upp till baren. det var lerumsfolk överallt, vilket kändes konstigt. har inte kännt igen någon alls innan, men nu vimlade det av välbekanta ansikten.

jag och sofia dansade som aldrig förr, med nya människor hela tiden. det enda negativa med att vara en aktiv dansare är att man blir så varm lätt. fick avbryta med toabesök. efter någon timme kom simon till sticky och delade en av våra alla danser.

efter att ha blivit masserad på dansgolvet, dissat en sliskig turk, skrattat åt seriös-dansande tjejer, blivit uppraggade i baren, blivit uppraggade av tre 08or, hällt ut både en x-cider och tequila, knött i baren, gjort malta-rörelsen, tappat bort varandra, blivit erbjudna taxi till hisingen+efterfest, hittat varandra, svettats, skrattat, ramlat och sjungit begav vi oss vid stängning till mcdonalds, med karl och robin.

efter att ha ätit en halv hamburgare och plåstrat om sofias fötter följde killarna oss hem till sofia, dvs några meter därifrån. vilken skön natt! jag sov som en prinsessa och vaknade som en drottning.

torsdag 17 maj 2007

det där om...

att verkligen veta vem man egentligen är, är ett konstigt konstanterande. att riktigt känna sig själv, att både vara sin bästa vän och fiende förvirrar mig. jag vet inte ens varför jag har den där löjliga tendensen till att alltid, alltid, tänka för mycket. jag tänker musten ur saker och ting, vilket gör mig irriterad. känner jag mig själv? utan och innan. nja, jag vet inte riktigt. visst, jag förvånas ständigt av varför-jag-gjorde-så och vad-fan-tänkte-jag-på-då. men jag vet ju, någonstans inom mig vem jag är, och vad jag ska tillföra i det här livet. fråga är bara, hur är man både sin bäste vän och fiende, samtidigt?


iochförsig, jag är jävligt bra på att vara min egen fiende. jag bryter alltid egen-producerade löften, skäller ut mig själv efteråt och att förlåta sig själv, det finns det inget som heter i min värld. här gäller det att man ska lära sig av sina misstag, varken man vill eller inte. vad går annars livet ut på? jag gör ständigt saker jag egentligen inte vill, t.ex. när man ska träffa den där killen, som man vet att det alltid slutar dåligt med. men varenda gång han frågade de små orden "ska vi ses?" så faller jag. jag vet hur det kommer bli. jag kommer gå hem med en stor klump i magen. men ändå, trots att jag vet sanningen och vad som egentligen ska hända, så drömmer jag mig bort och inbillar mig om att den här gången, då ska det blir annorlunda. pang boom, större klump än någonsin. typiskt mig.

så... jag måste jobba med det där med att-vara-min-egen-bästa-vän

tisdag 15 maj 2007

onödig fakta

- när jag skrattar visar jag för mycket tandkött
- jag har väldigt lätt för att bli högljudd
- föredrar att uttrycka mig i bild framför text
- när jag var liten åt jag en svartsnigel
- jag har en ovanlig tendens till att försöka efterlikna andra
- jag vill alltid förändra mitt hår, dagligen. fastän att det inte går
- jag är beroende av att duscha och känna mig fräsch
- mitt beroende till coca-cola är äntligen officiellt





(förresten, idag köpte jag aco's brun-utan-sol, både för kroppen och ansiktet. vad var det jag sa?)

måndag 14 maj 2007

listen:

it's a cruel thing you'll never know all the ways I tried.

gah. jag och min grupp fick mvg på vår engelskaredovisning. vad spännande, jag som läste innantill. aja, det är bara att tacka och ta emot. jag har också under hela dagen haft mig en riktig funderare. brunt-utan-sol eller inte? något jag iallafall har bestämt mig för, är att efter att ha solat 17 gånger på solarium iår, sluta solariesola. jag bestämde mig efter att ha sett en bild på en tant som har solat solarium hela livet - och ni vill inte ens föreställa er hur hon såg ut.

så då fick jag ett frågetecken. jag är blek, bakom solariefärgen. om jag skiter i att sola solarium förvandlas jag snabbt till en blond snövit - och det vill jag inte vara med om. jag har haft min brun-utan-sol-period, vilken resulterade i en orange nyans. men nu, idag, vet jag däremot hur man ska applicera och behandla sin fuskbränna. så, ska jag satsa på bus igen? (bortsett från morotsfärgen).

jag har dock en viss tendens till att alltid överdriva, och till att må illa av lukten. jag klarar inte av att gå runt med en och samma doft hela dagen, det gör mig yr. dove's bus-lukt är bara för vidrig! ge mig en doftfri?

äh, jag vet var det här kommer leda till. imorgon kommer jag både ha köpt kropps- och ansiktskräm. det skulle vara SÅHÄR typiskt mig.

söndag 13 maj 2007

vi har haft så ont om tid

jag är så rädd för att bli instängd, panikartad, ett måste. jag är totalt livrädd för att skapa ett behövande igen. allt det där är inte min grej. för något år sedan skulle jag tänkt "varför inte?" och tagit tillfället i akt. men nej, inte längre. jag måste ha växt upp, mognat, börjat tänka på mitt eget bästa och sett livet från en annan vinkel. det måste vara så.

jag är tacksam. tacksam över att jag faktiskt har lärt mig att tänka på mitt eget bästa. numera är jag inte den där lättflörtade tjejen som sedan, efter några månader, står där, med mascaran utkletad i regnet. nej, jag är mån om mig själv. något sådant där ska inte få hända, inte igen.

du är verkligen precis som jag.

jag vill verkligen inte vara en sådan som är behövande. jag vill inte vara ett måste. jag vill inte titta mig i spegeln och tänka på en annan person. inte nu, inte såhär snart. if this is meant to be, you will find me.

så länge hjärtat mitt slår, så minns jag

en sjukt lyckad kväll. slapp soffkväll framför eurovision song contest med julia. ostbågar, hallonsoda och ahlgrens bilar - skip heaven. jag höll på serbien redan i semifinalen, och här går de och tar hem allt. grym låt som jag får gåshud av.

imorgon ska jag till palladium för att se när julia har dansuppvisning. den här helgen har råkat bli en riktig familje-helg, helt utan att ha planerat det. hade planerat in en vild helg med sofia, men hon fick ändrade planer. sista utvägen är alltid familjen, inte för att låta taskig.

gah, är det någon som vill se "hata göteborg" med mig på bio inom en snar framtid?

jag blev så ypperligt lycklig när jag för någon minut sedan bläddrade i min kalender och såg att vi är lediga på torsdag och fredag. kort vecka är lika med fullständig lycka. åh.

har också vissa planer på att gå och lägga mig skitsent, bara för att jag kan.

lördag 12 maj 2007

life is a dancefloor

varför är just sömnen mellan fredag och lördag det bästa man kan uppleva?

jag hatar att vakna av oväntade grejer. idag vaknade jag av att det ringde på dörren. "hej vill du köpa handgjorda ljus". åh, idioter. de måste ha fått världens bästa bild av mig med, mysbyxor, bh och ett hår som inte kan beskrivas i ord. aja, smällar man får ta som dörrförsäljare.

om en timme sitter jag på tåget till göteborg med mina syskon. kusinen nikolin ska nämnligen konfirmeras. jag har bara varit på en konfirmation, min egen. så det här lär bli underhållande. ska smyga med kameran också och ta några mysiga posebilder på henne. det ligger ju i släkten, så det lär gå utan problem.

vädret blir bara bättre och bättre. hey, ge oss tillbaka 20+ som det var i april?

fredag 11 maj 2007

the feelings still remain

nu har jag precis stängt av tvn. har dragit mig igenom alla de tre sista avsnitten av sista säsongen av the o.c, bästa serien i världen. och herregud vad jag blir sentimental när det gäller sånt här.

kalla mig töntig eller vad du vill, men jag blir verkligen totalt galen av vetskapen om att jag aldrig kommer få veta vad som händer efter sista avsnittet. kommer summer och seth vara förevigt gifta? kommer allt bli bra med cohen's? blir ryan en framgångsrik arkitekt och hur blir allt med taylor? klarar sig verkligen julie on-her-own?

åh.

torsdag 10 maj 2007

matematik b

nu har jag avklarat ett nationellt prov i kursen matematik B. i början fick jag en chock, som alltid. första delen utan miniräknare är alltid en besvikelse. man tror att man kan mer än vad man egentligen är kapabel till. efter att ha lämnat in första delen, utan ett fullständigt svar på sista frågan, satte jag mig in i del två, med min kära räknare.

gah, det gick inte bra idag. fast jag vet egentligen inte. matteprov är en mystisk grej. alltid när det har gått bra för mig, blir betyget kasst, och tvärtom. så vem vet, jag kanske får bra den här gången. trots att jag fattade 0% av sista uppgiften.

sista uppgiften var svår, och inte lite svår heller. jag klarade av ett steg, att räkna ut arean av en kvardrat. det komiska var att det var det enda jag kunde på den uppgiften, och jag skrev att 4 gånger 4 var 8. HAHA, vilken jävla bra mattebrud jag är.

nu ska jag ta tåget till alingsås, möta sofia på stationen utan att hon vet om det, chilla i alingsås i en timme, ta tåget tillbaka till lerum, ha 50 minuter naturkunskap, skära i ett älghjärta och sedan ha körlektion. spännande va?

tisdag 8 maj 2007

sofia fredriksson, kom hem!

jag saknar:

- att se dig på morgonbussen
- att spekulera kring konstiga saker under hela tågresan
- att irritera mig på småsaker, tillsammans med dig
- att skratta åt helt onormala saker
- att sitta och peta i den äckliga maten i matsalen tillsammans med dig
- att gå iväg till ica hallsås med dig, bara för att vi inte har något annat att göra
- att vara riktigt überseriös under lektionstid
- att titta på dig och du förstår direkt vad jag menar
- att klämma av ett riktigt gapskratt
- att säga hejdå till dig på bussen hem

jag saknar dig sofia.

måndag 7 maj 2007

come and dance with me

vilken givande dag. vaknade, som vanligt, lite försent, och sprang på mig kläderna och bokstavligt talat rusade till bussen. jag hatar att åka buss ensam. det hela resulterar i att jag sitter och glor på varenda människa på bussen, upp och ned, hela tiden. sofia brukar skratta åt mig när jag gör det. på tal om sofia, jag saknar henne som fanders!

när jag fick reda på att radioprovet som jag skulle haft imorgon blev framflyttat med två veckor blev jag hur glad som helst. detta betydde att jag slapp plugga idag, och passade på att träffa joakim istället. vi tittade på "lejonkungen", som var år sedan jag såg på. den är fullkomligt genomysig.

så vad står på schemat för morgondagen?
- skriva klart tajms-krönikan (+ notis)
- avboka sofias körlektion
- övningsköra
- fotografera
- plugga matte b
- vara allmänt bäst (som vanligt)

krasch boom bang

jag fick sommarjobb på ett ställe i sommar. mitt första sommarjobb!

"en kraftig brand har brutit ut i tvätteriet i alingsås.
enligt SOS Alarm är det en fullt utbruten brand i taket.
alla anställda har evakuerats."

källa: aftonbladet.se

helvetesjävlapiss om de drar in mitt sommarjobb!

söndag 6 maj 2007

my weekend

ohnej, ännu en helg avklarad. det känns lika tragiskt och nedbrytande varje söndagseftermiddag. nu väntar gymnasiet förmodligen tuffaste vecka för mig. radioprov, promenera en mil, krönika-och-artikel-inlämning, nationellt i matte b och massa mer. om naturkarin ber mig att göra provet i naturkunskap som jag missade förra veckan denna veckan blir jag arg. aldrig i livet.

trots mitt späckande pluggschema har jag inte tänkt på skolan en minut i helgen. det var meningen att jag skulle ha stannat hemma från våra familjeakiviteter idag och suttit mig ned med radiofakta, men det var inte ens lite lockande. så det blir att läsa igenom allt idag, i alingsås, innan jag somnar.

helgen har varit perfekt slapp. jag älskar att ha slappa helger där man bara hänger med familjen rätt igenom. visst, det är inget jag föredrar att syssla med varje helg, men lite omväxling skadar inte. igår var jag tvungen att köpa ett par nya vita tights, eftersom valborgsmässoaftonen förstörde mina tidigare. fick även ett bryt och inhandlade en rosa-vit palestinasjal - som står för feminism. jag bär den inte för att försöka uttrycka mig starkt eller vill ha blickar mot mig. jag tycker att den är otroligt skön och snygg, och budskapet i feminismen håller jag med om. världen borde ta mer allvarligt på jämställdhet.

jag är grymt sugen på att se "hata göteborg", någon som vill se den med mig? en maskulin "fucking åmål", jatack!

nästa helg ska bli mysig, hoppas jag. jag, emma, nathalie och sofia har planer på att grilla i slottskogen, mysigt värre. jag vill på bio, ha en sömnlös dag, sola, fotografera, shoppa, äta och mysa mig igenom hela helgen. (för det är ju rätt snart helg igen)

eftersom jag glömde av det jag hade lovat, att på mohameds födelsedag, skriva några gratulerande ord till honom, gör jag det idag. han fyllde år i lördags, och nu är snart hela alingsås 18, känns det som iallafall. GRATTIS I EFTERSKOTT MOHAMED! och se till att pallra dig hem från frankrike någongång.

dagens låttips: rihanna - umbrella

torsdag 3 maj 2007

jag är en typisk svenska

varför är jag så typisk svensk?

det mest komiska är när någon klagar och ojar sig över något som faktiskt personen i fråga har själv problem med. jag är ett skitbra exempel! på engelskalektionerna håller vi på att förbereda oss för att prata om svenskar, och hur vi svenskar är. lektionerna är skitroliga, eftersom internet ger oss svenskar fakta om hur vi är, hur konstigt det än låter.

något typiskt för en svensk är den fenomenala tystnaden på busshållplatser. jag och mina kompisar skrattade åt "svenskar" och pratade om hur löjligt det egentligen är. men inte gör jag saken bättre genom att själv stå knäpptyst, helt så långt bort från någon levande varelse som möjligt.

samma sak gäller när svensken/svenskan ska stiga på den kollektiva trafiken. man går helt enkelt inte och sätter sig bredvid någon när det finns ensamma platser kvar. det skulle kännas för intimt att sätta sig ngn millimeter från en helt okänd person när hela bussen är tom.

det är här jag hittade det, vi svenskar är fega och livrädda för att bli för intima. det gäller nästan allt. vi är livrädda för att bli genomskådade och för att skämma ut oss på något sätt. jag vet hur det är, jag är likadan. ett tydligt exempel på detta är när jag skulle ta mig till skolan idag. åkte pendeln själv, vilket innebär en nervositet av att någon, i eller innan floda, kommer sätta sig bredvid mig. det bästa är ju om man hittar en två-sitsare och lägger väskan bredvid och låtsas att man inte hör när en person frågar "är det ledigt här?". det är precis så jag gör! fast på sistonde har jag struntat i den ignonerande gesten och har ersatt den med att istället rota i väskan och låtsas leta efter något när tåget stannar i floda eller stenkullen. ingen vågar fråga mig när jag rotar hejdlöst i väskan för att jag ser stressad ut, livsfarligt.

det har funkat varje dag, och vilken lättnad det är när tåget börjar rulla mot lerum och jag sitter där, helt själv på en tvåsitsare.

känns det inte grått och tråkigt att inte våga vara intim? visst, det beror helt på hur man ser det. italienare pussar varandra på kinderna när man träffas, vi drar försiktigt fram ett kallt handslag. när spanjorer pratar med varandra är de inte rädda för att höras, vi sitter och viskar och själva tanken på att någon hörde får en att flacka med blicken runt där man sitter. om expediten i en klädaffär kommer fram och frågar "behöver du hjälp med något?", vad gör man då? jag har aldrig i hela mitt liv sagt att jag faktiskt behöver hjälp med att hitta ett visst klädesplagg. varje gång blir det samma svar "nej jag kollar bara runt lite" och skyndar snabbt iväg. varför? jag är livrädd för att råka ut för en pinsam situation, med en fullkomligt främling.

undrar om man någonsin ändras? jag kommer nog iallafall alltid stå knäpptyst på min busshållplats. vad skulle jag säga till dem? jag kommer nog alltid sätta mig på första bästa lediga plats på bussen. jag kommer nog alltid att undvika all kroppskontakt eller kalla samtal med personer jag inte känner. så är det nog bara.

I turn nice boys naughty

... yes I do.

sofia var inte i skolan idag heller. jag saknar henne! har strosat omkring med andrahandskompisar, ta det inte seriöst, ni som känner er träffade. har ett überspännande naturkunskapsprov imorgon, wow. började plugga idag, eftersom jag känner mig lite utbränd. har hittat bästa pluggmiljön i huset idag. att jag inte har tänkt på det tidigare. ett glas coca cola, med is, the voice (utan bild, annars kollar man bara bort på tvn hela tiden), hemmabiosystemet på högsta volym (nästan), sittandes på en stor kudde på golvet. åh, längtar redan tillbaka. tog en lite paus för att blogga eftersom jag kände att det behövdes.

förövrigt fick jag och sofia bäst resultat på det grekiska litteraturprovet i klassen.

nu ska jag ta mig en piggelin och återvända till hjärtat och blodomloppet!

dagens låttips: danny - öppna din dörr

onsdag 2 maj 2007

why do I keep counting?

jävla tv3. vad hände med girlylicouskvällen? varför var det inget "lustgården" idag? åh, det är ju veckans höjdpunkt och det man genomlider "top model" för. har förresten spanat in vem som vinner årets topmodel, med flit. jag som ville SÅ gärna att melrose skulle kamma hem allt, men man kan inte alltid få som man vill.

nu väntar jag på att joakim ska ringa, och efter det ska jag sova, vid en normal tid för en gångs skull.

dagens låttips: the killers - why do I keep counting?

onsdagsmorgon = försovning

ojoj vad jag fullkomligt älskar att ta mig upp tidigt på morgonen. jag har som tradition att alltid försova mig morgonen efter en långhelg, varesig jag egentligen hinner eller inte. idag var det en sådan morgon som jag försov mig på. ohherregud vad skönt det var. kärleken till min säng har växt på sistonde.

sängen är det bästa jag har i mitt rum. delad andraplats har min dator och min kära kamera. (konstigt?). känslan man får när man har varit hemifrån hela dagen/kvällen/natten och då man kommer hem och slänger sig i underkläder rakt över ett par kalla och mysiga sänglakan är obeskrivlig!

igår, första maj, var en märklig dag. kom hem från göteborg vid ett och slängde mig i sängen (fick en sådan känsla som jag beskrev nyss). sov i några timmar och vaknade med en galen hunger. åt lövbiff på altanen och planerade vårt poolbygge med mamma. (som om det kommer bli av). mamma har blivit lite inredningsgalen på sistone. vem tänker på att bygga pool några dagar efter att man har köpt en gigantisk tv och värsta hemmabiosystemet? aja, vem klagar egentligen?

efter att ha ätit mådde jag genast lite bättre. joakim ringde och vi umgicks hela kvällen framför o.c och savage garden. jag ligger lååångt efter de som tittar på o.c på tv. förut låg jag före, eftersom jag har alla avsnit på datorn. men jag har glömt bort o.c, och har tappat längtan till att titta på det efter att ha sett allra sista avsnittet alldeles för tidigt. typiskt mig.

förresten, idag flörtade en kille med mig på tåget. han glodde HELA tiden, vilket var ganska komiskt. båda steg på i alingsås och steg av i lerum. han gick en halvmeter bredvid mig hela vägen till skolan och när vi skildes åt gav han mig en sista blick. aw. fast han var inget för mig.

tisdag 1 maj 2007

världens sämsta valborg? ja

jag tänker inte ens fundera på att kanske kommentera eller berätta om min valborg i den här bloggen. varför? årets valborg speglar varken på hur jag är som person eller är något jag är stolt över.

jag ska aldrig i hela mitt liv dricka alkohol igen.