söndag 30 september 2007

the streets - dry your eyes

waterfree

idag när jag såg nya beckfilmen "det tysta skriket" fick jag panik och ångest. jag fick svårt att andas och blev... arg. får panik blotta tanken på att tusentals unga tjejer försöker ta självmord varje år. och att sådant händer i personers vardag och runtomkring oss. sådant ska bara förekomma i filmer och deckarserier, inte i göteborg, inte i alingsås, inte på tegelbruket. det värsta är att det gör det. det förekommer överallt. fy fan vilken tanke.

jag hoppas iallafall att jag inte få vara med om att någon anhörig gör något sådant brutalt. jag blir rädd bara jag tänker på det.

idag har jag gjort två saker som ska göra mig till en gladare och lyckligare person. det första vet ni redan, starta ett medlemskap på sportlife. idag inne på videomix såg jag säsong två av one tree hill stå och ropa på mig i hyllan. vet ni? jag köpte den! jag älskar den serien! nu har jag över niohundra minuter att se på. wiiiie!

sovgott

lördag 29 september 2007

kinnekulle 2006


nystart

nu har jag ytterliggare ett steg mot mitt hälsosamma liv! startade ett medlemskap på sportlife idag! så nu gäller det, träning två-tre gånger i veckan i sportlife's lyxiga nya lokaler. största anläggningen ligger i alingsås och öppnar på måndag. spännande? ohja. taggad? ohja!

sweet religion

gårdagen var übermysig. tittade på idol med familjen, drack coca-cola och åt mjölkchoklad. somnade vid elva och vaknade lugnt och skönt vid halv tolv imorse. utsövd till max, fast har ingen som helst lust till att gå ut idag. ringde sofia och avbokade våra planer för kvällen. åt salamimackor, duschade i kokande vatten och tog på mig mina nytvättade jeans och en vit t-shirt.

idag ska jag bara njuta av att det är helg. mamma ska laga min favoritmat, lasagne, och ikväll kommer "ondskan" på tv. herregud vad längesedan det var jag var hemma på en helg i alingsås. igår var hela min familj och handlade, och mamma sa att det kändes ovanligt att jag var med. tragiskt.

snart är det öppet hus på nolhagaskolan. mamma kan inte ställa upp för att följa med julia, så det blir mitt uppdrag. jag kommer få världens högstadietkänslor när jag sitter och tittar på när de har geografi (eller något) med peter, min gamla lärare. julia har alla mina gamla lärare, och det ska bli riktigt spännande att få se hur saker och ting verkligen alltid har varit på samma sätt.

nej nu ska jag städa iordning lite i mitt rum och dricka några glas vatten. hälsosamma malin är tillbaka!

ha en grymt mysig lördagskväll!

fredag 28 september 2007

egot och jag


nu får det vara nog!

frågan är vad jag egentligen håller på med mitt liv? ovanligt att gårdagen på sticky fingers slutade dålig! alla mina kvällar ute ser likadana ut, och jag är förbaskat trött på det nu! nu ska det bli ändring från malins sida.

i eftermiddag ska jag och sofia ta en promenad till saxebäcken och jag ska för en gångs skull fotografera lite. jag älskar att göra sådant som är roligt och nyttigt. sådant som är sådär halvdant och fullständigt onyttigt ska längre inte vara min grej. alls. jag ska börja tänka långsiktigt och skräddarsy (ja jag gillar det ordet) mitt liv.

ikväll är det idol och det ser jag fram emot! jag ska vara hemma ikväll. det var nog flera månader sedan jag satt framför tvn med min familj i alingsås. jag ska åka in till ica senare och köpa coca-cola och glass. mums! för idag är det mig och mitt välmående som står i fokus.

hejahejaheja på amanda jensen ikväll. du är bäst, skönast och coolast! christoffer hiding är min favorit på killsidan, och jag ska hålla tummarna för både amanda och christoffer ikväll. hejahejaheja.

bästa framförandet i hela idol: http://www.youtube.com/watch?v=HJCwJJbkDV8

torsdag 27 september 2007

you can only make me stronger

idag var det bokmässa för fulla muggar! jag, sofia, josefin och marcus strögade runt bland uppsatta väggar och olika monters. vi blev fotograferade med viveca lärn, tittade på lotta på bråkmakargatan och åt gratisgodis. en riktigt soft skolddag.

efter besöket åkte vi hem vid lunch och på hemvägen köpte jag och sofia med oss thaimat hem. det var skitgott! jag kom hem med en påse innehållandes fem pocketböcker! 25 kronor per styck var rena rama rånet så jag passade på!

det blev:
carolina gynning - ego girl
denise rudberg - matilde
linda skugge - blogg 2005-2007
linda skugge - men helst av allt vill jag hångla med nån
katarina von bredow - expert på att rodna

längtar till jag ska kasta mig över böckerna en kall höstkväll under en filt och dovt ljus.

vad kan bli mer positivt stärkande än en oväntad insättning på kontot? jag skulle med skräcken i nerverna kolla mitt disponibla saldo, och blev förvånad när det stod att det precis hade kommit in några tusen på mitt kort. då tänkte jag "har de höjt studiebidraget?" fast tog tillbaka det påståendet när jag såg att det stod "lön". lön för vad? jag har redan fått hela min lön från sommarjobbet. eller okej, tydligen inte! taaaaaaaaack!

ikväll blir det sticky fingers! det är något speciellt över den klubben. allt är bara ... perfekt. var också hur längesedan som helst jag var där när det var topfloor och allt. men nu så! nu gäller det. synd att jag inte kan dricka, eftersom en ny halsfluss är på gång. stackars mig. men får se hur det blir med den saken, om jag klarar av att vara en duktig flicka under några timmar.

ha en asbra kväll i höstkylan!

onsdag 26 september 2007

dammit

jaha, då var det tydligen bestämt då. jag ska operera bort mina halsmandlar efter årsskiftet. kul att jag ska få vara borta i någon vecka från skolan och inte kunna svälja eller äta något på en vecka. jag kommer att ha öppna sår inne i munnen. fatta vilken smärta!

en positiv sak är iallafall att jag klarade övningskörningen

tisdag 25 september 2007

release me

så, nu var körkortsteorin avklarad och här sitter jag med ett strålande humör! på teorilektionen lärde vi oss att göra en säkerhetskontroll av bilen och att byta däck. det sistnämnda gick väl sådär för mig och sofia. vi fick uppgiften att sätta på ett däck och vi klarade inte ens av att lyta den. det resulterade i att vi ständigt tappade den och efter varje gång vi tappade den i marken började jag skratta. det såg så fånigt ut hela grejen.

imorgon skippar jag den icke obligatoriska livskraften på morgonen och börjar då någongång runt tio. har endast två lektioner eftersom jag ska till borås lasarett efter lunch. ska övningsköra till borås, vilket är en aning läskigt. jag får alltid möte av en lastbil på de vägarna! och jag har en dålig reflex att släppa ratten och blunda när jag får möte av en bred lastbil. fy.

hoppas att herr halsmandel-doktorn är snäll mot mig.

yabadabadoo

måste sprida min glädje! idag fick vi tillbaka naturkunskapsproven. ni vet, det där provet jag fasade inför och endast pluggade en dag till. *trumvirvel* jag, malin glimstedt, fick mvg på det provet. och inte nog med det, jag fick alla rätt! grattis till mig!

snart ska jag strosa iväg till körskolan och ha teorilektion. spääännande.

hörs ikväll!

måndag 24 september 2007

välkommen hösten!


önskar att någon...

det är nu jag borde göra nyttiga saker. mellan tolv och två på måndagar har jag projektarbete. vad sitter jag och gör? skriver blogg, sjunger med till ipoden och pratar med sofia. jag ska sätta igång! snart...

gick in på min internetbank för att kontrollera att ingen har tagit mina pengar och fick en chock. jag har mindre pengar än vad jag trodde att jag hade! vad har mitt femsiffriga belopp tagit vägen? åh. nu börjar vardagen igen med studiebidrag och snåla tankar.

jag vill ge tummen upp för kent och deras nya låt! låten är verkligen helt outstanding, och mer modern än låtarna från deras svarta "du och jag döden"-album. hoppas att albumet blir minst lika bra killar!

du gör det bara svårare och svårare för mig.

söndag 23 september 2007

jag lever imperfekt i presens

åh åh åh åh. here I go again.

jag kommer ihåg när man var liten och mindre. förstod mindre, hade mindre krav på sig och bara helt enkelt hade mindre att göra. när man inte visste något om framtiden eller vad som skulle hända sedan. tänk om man som fjortonåring skulle kunna föreställa sig vad som väntade senare i livet. jag skulle nog få en chock, både positivt och negativt. hur det nu går.

när man satt den där lördagskvällen och kände hur 3310:an buzzade i fickan. "1 meddelande mottaget" - var det bästa som kunde hända. i flera minuter analyserade man vad han egentligen menade med det han skrev, och herregud, vad skulle man svara? det tog säkert en kvart för att skräddarsy det där perfekta svaret. det skulle inte vara stämplat som "kom hit, jag vill ha dig" och inte heller "jag bryr mig inte, stick". det var lagom, och lagom var perfekt.

msn-snacket blev mer och mer regelbundet och såfort han loggade in rusade hela kroppen till. hörrni, det var innan webcamens och digitalkamerans debut. eftersom varken webcam eller något annat levande kunde uppnås genom internet tog man det stora steget till att börja ringas. telefonen var ockuperad varje kväll mellan nio och tio. det var nervöst, nervpirrande och magiskt. dagen efter analyserade man vad han sa med kompisarna på tio-minuters-rasten mellan franskan och SO:n.

telefonsnack på kvällarna ersattes med det första mötet, träffen, dagen med stort D. man skulle träffas efter skolan. helst någongång innan skoldansen. det var bara så. man möttes någonstans centralt, och skulle göra något offentligt. något annat vågade man inte. mötesplatsen var alströmerstatyn mitt på torget och man var där säkert en halvtimme innan utsatt tid. bara för att försäkra sig om att vara först. minuterna tickade ned och man började skymta honom en bit bort. man drog igenom fingrarna genom luggen, skrapade skorna i marken och tittade långsamt upp. plötsligt var han närmare än någonsin innan.

man kände hur han luktade, hur han pratade och såg hur hans kropp rörde sig. man studsade runt på rosa puffiga moln under de få timmar som man var tillsammans med honom. pinsamma tystnader hördes till, det är skillnaden. idag är det bara pinsamt, tråkigt och osocialt om det under några minuter blev tyst under en konversation. om det blev tyst under högstadiet var det bara ett stort plus! träffen avslutas med en kram, en kort skev kram som inte går att beskrivas. men visst betydde den något. herregud, det här skulle kompisarna få höra om.

på skoldansen gällde det. här skulle det dansas tryckare! det blev bäst om man i huvudsak undvek honom under hela kvällen. att bara byta några oskyldiga blickar och ett leende var den bästa uppvärmningen för att få honom till mod att bjuda upp till tryckare. tryckare var verkligen världens grej! huvudpunkten, centrala händelsen och det skoldansen var till för. skoldanserna i nolhagas matsal var guld värda för de som inte hade mod till att bli tillsammans på något annat sätt. det var antingen tryckare eller bio-puss. och bio-pussar sysslade man ju med på mellanstadiet, så det gick inte för sig.

i slutet av skoldansen spelas det tre långsamma låtar. låtar som "forever young", "tycker om när du tar på mig" och andra lugna favoriter satte igång känslorna på oss. det var till dessa låtar han vågade gå fram, drog långsamt sig själv i håret samtidigt som han frågade "ska vi dansa?" eller helt enkelt bara började, utan att ens fråga. det var ju självklart att hon ville. den tre minuters långa låten var en evighet. allt gick i slowmotion och man nästan somnade till hans hjärtslag, som var närmare än någonsin. allt var underbart. ingen kände någon press, ingen brydde sig om vad som skulle hända sedan. alla bara var, och följde hjärtat.

tänk om allt vore så lätt och uppenbart.

lördag 22 september 2007

mission complete

jaha. nu var det lördag igen och här sitter jag. okej, hemmahelger är verkligen underskattade ibland, och överskattade andra gånger. igår, fredag, satt jag hela kvällen framför tvn med jordnötsringar med familjen och tittade på "klassfesten" som gick på svt. den filmen är nog den roligaste svenska filmen!

"ah aah, ja, ja, vi har det jättetrevligt här, jaa-jaa.
vill du prata med magnus? ja, här kommer han."
"eh aah... magnus heter... jag. eh, ah!"

idag strosade jag och familjen runt i göteborg på jakt efter ett par jeans till mig. varför är det så att när man verkligen går in för att hitta något specifikt hittar man verkligen ingenting? och när man bara åker in till stan för att gå omkring hittar man massa. ja, som ni nog förstår hittade jag inga jeans. stötte på anthon och hans kompis inne på jc. efter några väl utvalda ord gick jag tillbaka till familjen och åkte och handlade mat.

och nu jävlar ska jag genomföra operation "ta bort finnarna på min haka"

fredag 21 september 2007

en nolla i mängden

fredag, och sista dagen på skolveckan är här. klockan är prick tolv och jag har också idag humöret på topp. hade en skön sovmorgon som var mer än uppskattad. stod i duschen och skrubbade bort all brun-utan-sol i en halvtimme, och nu känner jag mig len som en panna på en hundvalp. gjorde en noggran hårinpackning och tog jättelång tid på mig att borsta håret, för en gångs skull. man är snyggast när man själv tycker att man ser bra ut. utstrålning och självförtroende är a och o.

ikväll ska jag och mina syskon till göteborg. ska ha en riktig hemmakväll och ta det lugnt och slappa mig igenom hela helgen. ska bli så himla skönt! jag har gått ut säkert fem helger i rad, och den här helgen ska vara återvändsgränsen. tänk att vakna en lördag eller söndag och inte vara bakis, hallelujah.

idag ska jag fira att det är fredag med att köpa en flaska coca-cola och njuuuuta.

torsdag 20 september 2007

ett par lyckade köp

okejdå, humöret vände på tåget in till göteborg. jag var onödigt kissnödig och väldigt trött och sliten efter skoldagen. men jag hittade ett par jeans, efter många om och men. killen inne på stuk på södra larmgatan fattade inte vad jag menade med stora pösiga jeans och bad mig gå in till en mer specialiserad jeansaffär. tog mig till levi's store i kompassen och fick direkt syn på ett par hårdtvättade mörka baggyjeans. som smort! de satt jättebra och efter någon minut i omklädningsrummet var de mina.

jag halvsprang till h&m som låg tvärs över, för att inte tappa shoppingandan. med sofia hack i häl snappade vi tag i två huvtröjor var och rätt som det var skrev sofia under en registrering i h&m-klubben. haha!

sofias pappa hämtade upp två nöjda flickor på nils ericsson-terminalen.

du ger mig bra vibrationer

äntligen äntligen. nu är jag back on track igen! humöret är alltid på topp och jag ser faktiskt världen med små pupiller istället för stora. nu är det ljust i världen igen, trots att problemen egentligen inte är borta ur världen. men vet ni vad? problemen blir inte bättre ställda genom att man sitter och deppar!

idag blev jag klar med min artikel om våra redaktioner och vårt samarbete med gp och lerums tidning. gud vad jag är bra! bara för att jag var klar i tid för en gångs skull anmälde jag mig som frivillig fotograf för tidningen och följde genast med sofia och anthon till göteborg för att ta kort på en gammal jm-are. kortet blev mysigt, precis som han var som person.

nu sitter jag i redaktionen och väntar på att sofia och anthon ska skriva klart, så att jag och sofia kan ta första bästa tåg till göteborg för att kolla in jacka och jeans. jag ska köpa ett par nya baggyjeans, EFTERSOM MINA ENDA PAR BLEV STULNA. sofia ska äntligen hitta en skinnjacka och jag ska bli riktigt nöjd över mitt köp - för att jag är grymt positiv.

onsdag 19 september 2007

borås lasarett

jag fick ett brev idag. från västra götalandsregionen, läskigt.

på onsdag nästa vecka ska jag till borås lasarett och kontrollera mina mandlar. en hals-specialist ska ge svar på om jag ska operera bort mina halsmandlar eller inte.

kul.

säkerhet och ärlighet

idag efter skolan och psykologiprovet (som gick bättre än väntat) tog jag, emma och sofia en fika i alingsås på kvällen. jag blir alltid så taggad att bara "hej här är jag och det här tycker jag" efter våra livliga diskussioner om livet. emma ska flytta till london och plugga design och modefotografi efter skolan, och sofia ska till umeå och plugga juridik. gud vad skönt att för en gångs skull jag har planer!

efter gymnasiet ska jag fokusera på att leva livet. visst låter det härligt? ska jobba några månader sedan dra iväg till usa och leva ett snålt liv med en stor ryggsäck på ryggen och boka miljontals tågbiljetter runt om i landet. leva på nudlar och grönsaker och bara ta kort och uppleva och träffa intressanta människor. åh vad jag kommer att vara nöjd.

efter usa och dess vilda resa ska jag hem igen och stadga mig för några år. söka studentboende i norrköping och förhoppningsvis komma in på grafisk design och kommunikationsprogrammet och vara en lycklig fattig student i mina bästa dagar.

är man verkligen så självsäker när man känner sig hotad? är det det som kallas säkerhet?

imorgon ska jag för första gången på länge ut och fotografera.

det riktigt sprätter i benen och jag längtar som ett barn dagen innan julafton.

måndag 17 september 2007

hallelujah

sudda sudda sudda sudda bort din sura min.

har nu suttit hela dagen sedan klockan 12 framför word och antecknat till naturkunskapsprovet jag ska ha imorgon. för en gångs skull verkar b-kursen gå in i mitt huvud, så jag var tvungen att belöna mig med två oth-avsnitt. skolan idag var en kort dag, eftersom vi började runt tio och jag drog hem vid tolv. en riktigt bra start på veckan alltså.

nu gäller det bara att inte tappa humöret och gå vidare...

söndag 16 september 2007

waiting on the world to change

okej. så här ligger det till.

jag är en väldigt känslig och svår person. nästan allt i mitt liv handlar om att veta vad jag känner, hur jag ska gå till väga och vad som händer efter. jag är nästan alltid säker, förutom när det handlar om kärlek. jag vet vad jag tycker, jag vet vem jag är och jag vet verkligen vad jag vill få ut av mitt liv. men så fort ämnet är kärlek tappar jag fokus.

jag har väldigt svårt för att känna något speciellt. jag har säkert inbillat mig hundra miljontals gånger om att den här gången, handlar det om något speciellt. alla gånger har jag inbillat mig, nästan. (drar inte allt över ett). det finns tider jag ångrar och tider jag ser upp till. tider jag hade velat suddats bort, och tider som jag hade velat uppleva igen.

det är det som gör det så jävla svårt med dig. jag har varit din och du har varit min två gånger i mitt liv. två gånger, och ändå lär jag mig inte. du och jag passar inte, du och jag är verkligen inte som lego. ändå kan jag inte släppa dig. under tiden som var vår var jag ofta osäker, ovanligt. jag visste inte var jag stod och jag var rätt dålig på att berätta det för dig. jag ber verkligen om ursäkt, men det är nog sådan jag är som person. när jag tänker tillbaka på oss både ler jag och får en klump i magen. jag har aldrig upplevt så mycket bra med en person som jag har med dig. men trots det, visste vi båda var våra brister satt någonstans. vi gjorde slut två gånger, och efter andra gången hade jag verkligen fått nog. det var 0% chans att jag någonsin skulle tycka samma sak om dig igen. trodde jag...

här står jag igen, ett halvår senare. förbryllad av din personlighet och magiskt trollbunden av din charm. men vet du vad? det är ingen idé. för du och jag är ju inte som lego. ingen perfekt matchning. trots att jag gärna hade velat att vi var just det, en plus och en minus pol. jag är så glad att jag äntligen har förstått det, trots att jag vet att det kommer ta lång tid att komma över dig. klumpen jag har haft i magen/halsen de senaste dagarna är nu borta. vet du varför? jo, för nu vet jag vad som väntar mig på dagarna. det visste jag inte imorse när jag vaknade. skulle det bli du och jag igen? kanske.. skulle du våga släppa taget om mig.. igen? kanske...

vad väntar mig på dagarna? jo, jag kommer att komma över det här. kanske vi träffar på varandra om något år då sitatuioner och händelser ser helt annorlunda ut. kanske det klickar ytterliggare en gång mellan oss? vem vet. just nu gör det inte det.

I've wanted this for so long, and now we can't have it.

nu har jag fått nog

kommer du ihåg när du var allt för mig?

söndagar är den värsta dagen på hela veckan. den här helgen har nästan varit världens sämsta helg. jag har inte känt mig som mig själv, och vaknat med en klump i magen varje dag. inatt kändes hela natten som ett långt uppehåll. jag sov oroligt och oroade mig för nästa vecka innehållandes två prov och ett jobbigt möte.

imorse läste jag igenom hela naturkunskapen, vilket känns en aning lättnande. har precis sett klart på sex avsnitt av one tree hill, och jag tror att jag har blivit besatt. ska alldeles snart springa ut i regnet och sätta mig på bussen till stationen och tåget till floda. intressant.

kommer du ihåg när jag trodde på att det skulle hålla föralltid?

lördag 15 september 2007

come what may

never knew, I could feel like this.
like I've never seen the sky before.
want to vanish inside your kiss.
every day I love you more and more.
listen to my heart, can you hear it sing?
it is telling me to give you everything.
seasons may change. winter to spring.
but I love you, until my dying day.

the farm

inatt hade jag världens konstigaste dröm. när jag drömmer skapas det så sjukt sjuka bilder i mitt huvud.

jag drömde om att jag och sofia bodde på en bondgård, och hela drömmen spelade upp sig som vi befann oss i spelet the sims. jag och sofia bråkade om var vi skulle ställa en gravsten någonstans (en bonde hade blivit mördad) och vad för mat vi skulle ge getterna idag. jesper var också med i drömmen! han gick fram till mig och sa "malin, jag har förlorat oskulden". jag blev jätteglad och frågade om allt angående det. "det är kanske lite udda, eftersom den jag förlorade oskulden med inte är en människa, utan en get. och ingen get som helst, utan en manlig bock". jag blev jättechockad och ville veta mer, fast samtidigt inte. "när jag hade fattat att jag hade känslor för den bocken ställde jag mig bara på alla fyra mitt ute i hagen, och så kom han".

hur i helvete gör min hjärna omedvetet upp sådana här berättelser?

jesper: "malin, jag flyttar ut från gården, och jag tar med mig geten. granngården som tillhör mikael andersson och hans gäng serverar mat med grädde i. tack och hej"

det spelar ingen roll

.. för jag känner likadant när jag vaknar ändå.

klumpen är fortfarande inte borta, konstigt. brast ut i tårar direkt efter att ha avslutat ett telefonsamtal igårkväll. somnade direkt efter. vaknade och hoppades att gårdagen bara var en tragisk bakisdag, som det brukar vara. men nejnej, inte det. huvudvärken var iofs borta, fast inte klumpen. telefonen ringde och jag piggnade till av sofias stämma.

jag orkar inte.

fredag 14 september 2007

if I could turn back time

den här dagen har jag spenderat i min säng. det första jag gjorde när jag kom hem från göteborg, sticky fingers, dramatik och sofias lägenhet, var att slänga mig i min säng och somna. jag har sovit bort största delen av den här dagen, när jag egentligen borde plugga. sådana här dagar får man ha, utan att livet vänds upp och ned. och den dagen tar jag ut idag.

ikväll ska jag och min familj på en italiensk restaurang för att fira att mamma och thomas har varit tillsammans i sex år. mamma vet ingenting än, så det kommer bli en liten överraskning. mamma tog mig på en rundvisning på nya sportlifecenter imorse. herrejösses vad stort det kommer att bli! ett av sveriges största, here we go. och min mamma ska jobba i receptionen!

varför just du? och just nu?

jag skulle ha kommit på det här tidigare, jag vet jag vet jag vet! jag behöver heller inte vara så himla sentimental och göra allt på världens mest osmidigaste sätt. men tyvärr, jag kan inte hjälpa det. det är något speciellt mellan dig och mig som ingen förstår. du kanske inte ens har märkt det, men så ligger det till från min sida. jag har nog just nu i denna stund sabbat allt. jag har sabbat allt för dig, och mig och mina eventuella chanser. aldrig i livet att du ens kommer kolla åt mitt håll igen. inte som jag uppför mig. det bästa jag vet är att leva i nuet, och det älskar jag att göra med dig. jag vill vara med dig. du vet om det, men allt är inte så lätt som det verkar.

jag kommer aldrig att få dig tillbaka. jag kommer aldrig att få känna såhär igen. idag ska jag ligga i sängen och plugga, och inte tänka på det här. det är ingen idé, och det har jag förstått nu. men ändå! ändå, vill jag så oerhört mycket. jag vill få det att fungera och jag vill till hundra procent göra allt klart mellan oss. jag vill att det ska vara du och jag igen, hur fånigt det än låter.

torsdag 13 september 2007

back in school

här sitter jag med ett glatt humör och en hög midjekjol. på redaktionstiden har man väldigt trevligt och får mycket gjort. ikväll ska jag och min andra halva sofia till sticky fingers och träffa på massa som vi känner, för en gångs skull. jag ser mycket fram emot kvällen och när jag kommer hem från skolan serveras det god mat, vilket jag längtar till. alldeles för någon sekund sedan skickade jag iväg ett e-mail till efterfesten.com och anmälde mitt intresse som vimmelfotograf. det var inte helt genomtänkt, men lite extra pengar tackar man aldrig nej till. eller hur?

nästa vecka har jag två prov och de kommer jag plugga till under hela helgen. det ska faktiskt bli ganska intressant, eftersom psykologi är ett av mina favoritämnen. dock är inte naturkunskap det, men det får gå ändå. efter att ha avklarat dessa två prov ska jag börja att plugga till teoriprovet som jag har i början av oktober.

för en gångs skull luktar inte mina armar brunutansol, vilket anthon tycker är positivt. enligt honom luktar brunutansol pommes frites, vilket inte låter så attraktivt.

nej nu blev det här ett ganska oseriöst inlägg, i brist på annat denna lektionen.

tisdag 11 september 2007

I think that she know

nu börjar det här bli någon slags halsmandel-uppdaterings-blogg. men det är så svårt att låta bli bara! var hemma från skolan idag, och strosade iväg till läkaren vid tre. där fick jag en lång tops nedkörd i halsen så att jag fick kväljningar flera gånger om, och fick ta blodprov. när jag sedan gick in till läkaren kunde hon inte säga vad det var som var fel på mig. mina värden från proverna var normala, och ingen infektion hade hittats. fast ändå satt jag där med en gigantisk höger halsmandel och har problem med att det fastnar grejer bakom den.

om några dagar får jag ett brev på posten. då ska jag antingen till borås lasarett, eller alingsås, och träffa en specialist som ska avgöra om jag ska operera bort halsmandlarna eller inte. lagom kul! om det nu blir så att jag ska bli opererad blir jag sjukskriven från skolan en längre tid, och det har jag helt enkelt inte tid med!

ikväll är det trippelavsnitt av top model säsong 8! jag älskar den serien, och dissar lätt idol som går samtidigt på fyran. trots att jag redan vet vem som vinner top model!

imorgon blir det skola trots feber eller ömhet. jag får panik av bara tanken att jag missar så sjukt mycket i skolan när jag är hemma och sover. visstvisst, det behövs vila och lugn om man ska bli frisk. men tänk om jag inte har tid att bli frisk?

dagens låttips: savage garden - to the moon and back

måndag 10 september 2007

upset, down and alone


I've been upset and I've been down

I've been throwing things around.

sjuk igen! är det inte härligt? feber och två supergigantiska halsmandlar. imorgon ska jag tjäna in månadens vuxenpoäng och ringa herr doktor och boka en tid. jag vet exakt vad de kommer säga! "låt det gå ett tag och ät de här tabletterna en gång om dagen". problemet försvinner, samtidigt som sjukdomen, och kommer tillbaka när sjukdomen hittar hem igen.

imorse var jag och jesper på stenkullens träningsarena och fotade friidrott. mycket givande, haha. vi var så ambitiösa att vi gick dit i spöregn och skippade en hel sovmorgon. några bra bilder fick jag till iallafall, så lönlöst var det inte!

nu ska jag ta dagens sista ipren och lägga mig i sängen. när jag vaknar imorgon kommer jag att må skit, det känner jag på mig. och då kommer jag gå till skolan iallafall, bara för att det är tisdag och det är veckans viktigaste dag, informationsmässigt. så typiskt mig!

söndag 9 september 2007

ska du bli kanoteist?

lyckad kväll igår? nja. hos nathalie var det mysigt, och jag och sofia gav henne en mysig present. efter att ha stått i taxikö i en timme bestämde vi oss vid tolv-slaget att åka till ingared, typ, på en fest som någon hade fått nys på. där hade jag riktigt roligt, konstigt nog. åkte hem runt fyra och somnade vid fem, och vaknade vid sju morgonen därpå.

tog tåget till göteborg och familjen för att njuta av en maxad bakisdag i solsken. till frukost åt jag en mcfeast i solen på kungstorget och gick runt hela dagen och var bekymrad för min stackars högra halsmandel.

nu är jag back in alingsås igen och har ett ytterliggare problem. en salladsbit har fastnat bakom min halsmandel, hur nu det är möjligt. i en timme drygt har jag stått framför spegeln med en tops nedkörd i halsen för att få ut salladsbiten, men lyckas bara få kväljningar. aja, någongång åker den väl ut.

imorgon ska jag upp extra tidigt för att fota friidrott i stenkullen med jesper. det har startat någon ny iv-valskurs på vår skola, och de ansvariga kom till min linje för att söka efter någon fotograf. självklart rekommenderade min fotolärare mig, för att skryta lite. och jag tog med mig jesper som sällskap. ska nog bli roligt!

lördag 8 september 2007

äntligen frisk!

halsmandelssvedan är borta! eller till en stor del iallafall. gud måste ha lyssnat på min bön igår. jag bad att jag skulle bli frisk till lördag, samtidigt som jag lade till att sofia inte får vara sjuk hon heller. sofia är frisk och på g, precis som jag.

17.02 hoppar jag på bussen från lindholmen för att möta sofia inne i city. där ska vi köpa en rolig present till nathalie och spana in skinnjackor. vid sex tar vi tåget in till alingsås för att börja fira nathalie hemma hos henne. jag har stora förväntningar på den här kvällen!

förövrigt är jag och sofia bäst i hela universum!

fredag 7 september 2007

gammal repris


en liten flicka i förstora skor

nej, det blev inte som jag ville att det skulle bli. tog mig i kragen och steg upp imorse för att gå till skolan, med feber och med en mandel stor som en valnöt. ett stort misstag! i skolan hände inget viktigt, jag glömde lämna pengarna till sthlm-resan och bara led igenom de stackars timmarna. gick hem en timme för tidigt och led igenom en lång tågresa med en febrig sofia bredvid mig.

detta resulterade i att jag fick banga håkan, kära håkan, ikväll. sitter ensam i pappas lägenhet på lindholmen med ett stort läkande glas coca-cola bredvid mig. hur många gånger har jag intalat mig själv att sluta dricka den där sockerbomben? jag klarade mig i två dagar förra gången jag försökte. åh. linda och julia står säkert och kysser håkans fötter just nu. pappa och markus är och kollar läget på liseberg, för att vara med och publikrekordet. och här sitter jag. ensam. igen.

torsdag 6 september 2007

didn't we? shouldn't we? wouldn't we?

efter att ha sovit 16 timmar oavbrutet under en hel natt känner man sig rätt seg när man går omkring i slappt linne och mysbyxor mitt under dagen. man känner sig också lite sådär lagom meningslös med en huvudvärk, mensvärk, feber och svullen mandel, när man egentligen borde skutta omkring för att det snart är helg. det värsta som finns är nog när man har gjort upp spännande planer för en helg, och lyckas precis att bli sjuk innan den helgen, så att man får avboka allt. för att istället sitta invirad i en filt framför tvn och glo på "skilda världar" och få flashbacks. nej, det livet kan vara skönt en dag eller så, men inte under en hel helg.

efter att ha tittat på "sex hopp och kärlek" på canal+ imorse blev jag något galet sugen på att investera i en svart skinnjacka med mudd. en jacka som man kan ha i ur och skur och samtidigt inte tröttna på (förhoppningsvis). i garaget har jag höst/vårjackor som jag har köpt nya för varje år som har gått. nej man kan ju helt enkelt inte ha samma jacka två år i rad, på något konstigt sätt. jag är inget modefreak, och bryr mig egentligen inte om sådant alls. jag har kläder i min garderob som har följt med under hela högstadiet fram till nu. men jackor och skor är det något speciellt med. såfort en ny årstid börjar skymta kommer måsten upp och jag tar mig till göteborg och köper nya skor och en jacka, för att börja årstiden perfekt. fast eftersom det ska bli 20 grader i helgen lär det varma vädret hålla i sig ett tag till, så jag kan fortsätta att bära en hoodtröja när jag går till bussen.

förresten så skämde jag ut mig inför lerums sjukskrivnings-telefonsvarare imorse. har alltid sjukanmält mig via internet, fast just idag fungerade inte detta. "hej jag heter malin glimstedt *hostar*. jag går i jm2... eller nej! jag går i jm3, haha. och jag har typ halsfluss eller vad det nu är. hejdå" vad världsvan och sofistikerad man kan låta ibland!

onsdag 5 september 2007

just me (and you)


jag hatar att jag älskar dig

jag har blivit sjuk! feber och halsont, uschusch. så otajmat av mig att bli sjuk slutet av veckan. får verkligen hålla tummarna att jag inte mår såhär i helgen! för då händer det grejer. på fredag är det håkan på liseberg (kan inte missa det), och på lördag ska nathalie fira sin 18årsdag (kan inte missa det). det bästa jag kan göra är nog att sjukanmäla mig för morgondagen för att verkligen ta igen mig, så att jag kan få uppleva mina helgsysslor.

jag har blivit väldigt sentimental på sista tiden. varje låttext, känsla, tanke och doft kopplar jag till dig. du är speciell, och det vet du om.

jag har tillbringat hela min eftermiddag framför the sims 2. lite åt det töntiga hållet, jag vet. men det är så beroendeframkallande! att få sitta och spola fram allt uttråkande i någons liv ger en kick.

dagens låttips: howie day - i'll take you on

linköping here I come!

idag satt jag och sofia i studiestugan på psykologilektionen. efter att ha blivit klara med dagens uppgift sprang vi ned till studievägledaren och haffade tag i alla möjliga informationhäften om högskolor i sverige. gick igenom stockholm, uppsala, göteborg, umeå, gotland, kalmar etc. men bara ett program och en högskola lyckades få mig vid intresse!

jag är så galet sugen på att läsa "grafisk design och kommunikation" på linköpings högskola.

tisdag 4 september 2007

hey, I've bought you flowers

varför känns det som om att allt bara är helt fel ute för mig? antingen så är jag ute i fel tid, försent eller förtidigt. eller så är det så att jag befinner mig helt på fel plats. jag känner mig så vilsen som man bara kan göra. jag är arg på något, men jag vet inte vad. jag är också ledsen över något som jag inte kan sätta fingret på. exakt såhär känner jag varje år! när det börjar bli lite kallare, när halsduken kommer fram, och när man måste blåsa håret på morgonarna. varför är det alltid deppigt runt hösten? jag kan nog helt säkert säga att hösten är den vackraste årstiden på året. alla dessa färger, och mönster. regndroppar mot fönstret, stickat och blöta röda, orangea, gula eller bruna löv på marken. det är därför det känns fel att allt ska bli så fel, deppigt och misslyckat på hösten, just hösten.

dumma vackra höst.

flowers under my pillow


framtidsvision

under hela tågresan till skolan brainstormade jag och sofia på vad man kan ha som yrke. varför lockar inget mig? varför har jag ingen självklar framtidsplan? hon föreslog yrken som bagare, diademdesigner och austronaut (stavning?). tanten som satt bredvid henne skrattade och sa till mig "det är nog meningen att du ska vara arbetslös".

sofia ska plugga i umeå till jurist och emma ska till london för att plugga modefotografering. vad ska jag göra?! plan a är att ta vara på mina två sabbatsår så bra jag kan, och verkligen tänka ut något som jag brinner för. borde man förresten tänka ut något man gillar att göra? det ska ju vara självklart och poppa upp i skallen direkt. men nej, inte för mig. jag vill bli fotograf! - men i den kategorin finns det inga pengar att tjäna såvida man inte blir världsberömd, och vad är oddsen på det?

efter gymnasiet ska jag jobba ihop massa pengar och sedan med dem ta mig till usa i några månader. där ska jag göra allt jag har lust att göra och leva livet fullt ut. när jag kommer hem från de förenta staterna ska jag gå en enskild fotokurs, grundkurs, och förhoppningsvis veta efter den om jag vill satsa på att hålla i en kamera hela livet.

I want you know, it's driving me crazy.
If I let you go, I will betray myself.

måndag 3 september 2007

ett inlägg

det är väldigt mysigt och trevligt att bo hos sofia. jag känner mig som hemma och inatt är det sista natten, synd. efter skolan ska vi ta en tripp till göteborg (ovanligt) och spana in höstjackor. ikväll kommer emma hem till sofia på besök. moulin rouge, förhoppningsvis top model och thaimat står på schemat, and I'm looking forward to it.

jag blir galen.

vad är det för mening att gå omkring och hata massa saker? det varken leder någonstans eller uppfattas positivt.

söndag 2 september 2007

söndag-tisdag

ja just det. frånochmed ikväll fram till tisdag ska jag bo hos sofia. hennes föräldrar är bortresta, och då ställer jag självklart upp!

ska alldeles snart sätta mig i förarsätet och köra hem till alingsås. vad hur längesedan som helst jag övningskörde. får väl se hur det går. en gång proffs, alltid proffs, sägs det.

lördag 1 september 2007

keybar och golden days

igår var det en ganska galen kväll. jag strosade omkring med mitt headset (svart sugrör isatt vid örat) och pratade med alingsåsare. träffade eleanor, jessica och hennes kompisar, mikael andersson och gänget, josefin arvidsson osv osv. hela keybar var fullproppad med välkända ansikten från hemstaden och jag trivdes som fisken i vattnet. tappade bort sofia, och drog till golden days med ett par alingsåskillar. gick minus med fyra hundra kronor via bankkortet (omedvetet) och blev kallad kiosken. i slutet blev jag och sofia osams (observera!), fast vi pratade igenom allt idag och nu är vi tighta, som det ska vara.

den kvällen skulle jag gärna göra om, förutom intrigen med sofia

taaaack för igår!