tisdag 30 oktober 2007

första gången

"41 km till göteborg" löd det senaste smset jag fick. ikväll är peter wadell, min käre falunkompis, på väg i buss till göteborg. imorgon ska vi, efter att ha pratat på msn och i telefon i fyra-fem år, träffas för första gången. tror ni att jag är nervös? tror ni att jag kommer att göra bort mig? tror ni att jag kommer typ kissa på mig av glädje när jag ser honom?



ohja!!!

we might as well

idag ska jag göra min träningsdebut. 13.45 står jag på rullbandet med ipoden i öronen och svettas. efter att jag har bränt kalorier ska jag in i solariumet och starta mitt vintersolande, som jag brukar göra i november. jag vet precis hur det kommer gå! ikväll kommer jag sitta och klaga över att jag är röd som en paprika.

igår kväll var det mysigt. åt daimglass till ett tiotal avsnitt av säsong 3 av one tree hill med emma och sofia. någongång runt ett blev vi lite hängiga och skildes åt i mörkret utanför mitt hus.

nej nu ska jag byta om till träningskläder!

hey...

det finns de som ångrar saker.
det finns de som aldrig går vidare.
det finns de som aldrig våga erkänna sina fel.
det finns de som uppför sig dåligt.
det finns de som slåss med ord.
det finns de som aldrig kommer att lära sig av sina misstag.

och så finns de sådana som du, som är allt samtidigt.

måndag 29 oktober 2007

didn't we have something going on?

lovet har precis börjat och jag är snartsnartsnart frisk!

dagen började med att jag vaknade någonstans runt ett och kunde inte gå ut ur mitt rum för att det var två människor som fixade vår varmlufts-ugn i köket. något som är galet pinsamt är när man yrvaken och ruffsig går till toaletten genom hallen och möts av främmande människor och deras blickar. "ja det är så här jag ser ut utan bh" haha. nejtack.

satt i rummet någon timma med världens kissnödighet och fick syn på lite vimmelbilder från wish i fredags på vimse.se. jag ser galen ut på alla bilder, men vem bryr sig om det! efter att ha fått gå på toaletten, duscha och äta mina salamimackor följde jag med thomas ut på ärenden på stan. vi kilade också in på systemet där det skulle handlas vin till mig. hör och häpna, jag har börjat gilla vin! nu är det inte så längre att jag måste hålla för näsan och kvida ned klunkarna i halsen. nu smakar jag faktiskt på det och skippar minerna efter att smaken har försvunnit. köpte ett smarrigt fruktvin som jag ska ha på fredag då det är studentfest igen på hotellet i alingsås. ett sött fruktvin med smak av smultron. det låter underbart!

lite senare ska sofia och förhoppningsvis emma hit och kolla på hela säsong tre av one tree hill med mig. gud så mysigt det ska bli! jag fullkomligt älskar one tree hill. imorgon hade jag tänkt ta mig till sportlife och för första gången använda mitt medlemskort. ska sola också, vilket var jättelängesedan. nu när febern äntligen är borta (efter en och en halv vecka) kan jag börja träna igen!

något som också är lite spännande är att min lön är slut! nu blir det till att återgå till studentlivet med cirka tusen kronor i månaden. hur ska jag överleva?

söndag 28 oktober 2007

bortkastad tid

det är helt onödigt att ragga på krogen. antingen är killen maximalt påflugen och dansar så nära att man inte kan andas, eller så tar han avstånd och kollar åt ett annat håll när han pratar med en. antingen är han för full och ses hela tiden med en flaska i handen och slöddrar fram saker som "duh är så fiiiin" och annat ointressant eller så är han knäpptyst och skyller på att han ska upp tidigt imorgon.

vad är meningen att ens prata med andra om man ändå inte kommer fortsätta träffas/prata? okej, du är med en kille/tjej hela kvällen. ni dansar glatt till alla slags låtar, har gemensamma töntiga rörelser och skrattar tillsammans. han/hon bjuder dig på något att dricka och frågar dig om de där vanliga sakerna. nu vet han/hon vad du gör på dagarna, vad du heter, och vad dina drömmar är. han/hon hälsar på dina kompisar och säger att du verkar vara en riktigt bra person. allt ser ju skitbra ut, eller hur?

när kvällen kommer till sitt slut finns det två alternativ;
1) han/hon ber om ditt nummer eller din msn. han/hon lovar att höra av sig och tackar för kvällen med en lång och mysig kram.
2) han/hon tackar för kvällen och "glömmer av" att fråga om ditt nummer.

jag förstår inte en sak. om man är tillsammans med en person under ett x antal timmar på en hel kväll, frågar personen om saker som man ska lägga på minnet, och ger en originella komplimanger som t.ex. att du har världens bästa personlighet. vad är då meningen med att antingen byta nummer, och inte höra av sig? eller att inte byta nummer överhuvudtaget. varför slösar man ett antal timmar på en person om man i slutändan inte tänker höra av sig ändå?

det är väl ändå det som är meningen. om han/hon var ute efter att bara ha dig som sällskap för en kväll kunde den iallafall sparat dig med att ge dig förhoppningar.

ett tips: om du bara är ute efter sällskap för kvällen, prata nästan inte någonting alls med den du har raggat upp. det den säger ska du ju ändå bara sudda bort under morgondagen ändå? jag menar, vad är meningen att komma ihåg att han vill bli pilot om jag ändå aldrig kommer ta kontakt igen ändå?

lördag 27 oktober 2007

taggade tjejer

grattis robin!

kvällen blev jättelyckad och jag hade det jättetrevligt. jag&sofia tog sextåget till göteborg för att göra iordning oss i sofias lägenhet. vi drack vin och cider samtidigt som vi lite mindre koncentrerat tittade på idol. efter en stund anlände våra kära klasskamrater till pc, som ligger i samma hus som sofias lägenhet. efter att de hade förfestat klart kom de upp till sofias lägenhet och vi bestämde oss sedan för att dra vidare.

efter att knappt kommit in på mitt eget id-kort blev jag besviken på boulevard. det var nästan bara vi där inne, och det var enbart vi som shakade på dansgolvet. efter några samtal bestämde vi oss för att dra vidare till wish, där simon & co var. där var det livat och jag spenderade hela kvällen på dansgolvet med några trevliga killar. life is great!

efter att ha diskuterat politik på mcdonalds med två fredrik:are drog jag&sofia oss hemåt och somnade direkt. vid tolv vaknade jag, utvilad och perfekt. jag hade en toppenkväll!

tacktacktack alla fina människor i min klass!

fredag 26 oktober 2007

malinglimstedt.se

äntligen klar! nu är sista uppgiften innan höstlovet inlämnad och jag är fri igen! har också kommit på hur en del av mitt projektarbete ska se ut. jag ska göra en hemsida, en portfolio för mina bilder och en plats där jag kan samla mina bästa fotografier eller illustrationer.

www.malinglimstedt.se - skulle passa perfekt. eller något mer originellt. gud vad sugen jag är på att sätta mig ned och koda ihop en sjukt snygg hemsida, enbart för mig och mitt fotointresse. hoppas att det går igenom!

jag är grymt taggad för ikväll, trots min hals!

torsdag 25 oktober 2007

feber och halsfluss

kära vänner, jag förtjänar en applåd! här sitter jag, i skolan, med feber och halsfluss. nu har jag lämnat in mitt utkast om afghanistan och sitter ivrigt och väntar på att den ska bli rättad så att jag kan gå hem till sängen igen.

när jag gick utanför dörren imorse fick jag en chock. jag fick in frisk luft i mina lungor och det var längesedan kan jag lova. jag har inte varit utanför huset på fyra dagar. eftersom tåget var försenat med cirka femton minuter fick jag nästan springa till skolan från stationen. det var inte poppis att göra det med feber! kom in i klassrummet helt svettig och röd, wow vilken entré.

idag ska jag be till gud om att jag blir frisk till imorgon. för imorgon ska jag ut!

onsdag 24 oktober 2007

one of a kind

idag vaknade jag på ett mycket trevligt sätt. telefonen ringde, och det var sofia som ville döda lite tid på rasten. är det inte sjukt? när jag är i skolan vill jag hem, och när jag är hemma vill jag tillbaka till skolan. jag saknar skolan!

så vad händer idag... glassätande, tvtittande, artikelskrivande och... glassätande.

imorgon ska jag till skolan, där med basta. idag ska jag bli klar med min afghanistanartikel.

på radion imorse hörde jag något häpnandsväckande. i italien ska de stifta en ny lag. en blogg-lag! det ska inte vara lagligt att blogga om sina åsikter, och de som har en blogg måste vara bunden till en myndighet och ha en storartad journalist som ansvarig utgivare. yttrandefrihet, jatack?

måndag 22 oktober 2007

nej förlåt...

en sak till!

idag suddade jag bort dig för gott. de torkade rosorna som jag fick på vår årsdag drog jag ned och slängde idag. tog bort "vår låt" från itunes, rev ut "din" sida i min stora svarta fotobok och slängde klockan, halsbandet, klänningen och armbandet som jag har fått av dig och tog bort ditt nummer på mobilen.



NU ÄR DU BORTA. HEMSKA SAMVETE.

välkommen hem igen malin!

i'm living by a river

jag gillar inte att vara sjuk hela tiden. återigen sitter malin här med snuvig näsa och en halsmandel av dess like. idag har jag roat mig med att läsa ut "expert på att rodna" och glott på mtv, the voice och vh1. prisa gud för musikkanaler när de andra kanalerna endast sänder dr. phil eller ricki lake.

blir nog ingen skola imorgon heller. har mutat sofia för att skicka över lite material om afghanistan-artikeln som ska vara klar på fredag. känns rätt gött att inte ha börjat på en artikel som ska vara runt fyra tusen tecken utan blanksteg. jag har flyt jag.

snart ska thomas åka till ica för att köpa glass till mig. bigpack med tresmak är en gudagåva när man helst av allt vill kyla ned den bultande köttklumpen man har i halsen.

klockan är åtta, bara barnet, och jag sitter som en pensionerad framför bingolotto. jag är utmattad, trots att jag i princip endast har suttit ned idag. kallas det kondition? eller motivation? ingen vet, inte ens jag.

fuck off and die!

du har fått mig att må dåligt i evigheter. du har fått mig att hoppas, gråta, skratta och vilja slå sönder hela världen. allt bara på någon månad! hur är detta möjligt? att en person som är socialt missanpassad och inte kan genomföra en vanlig diskussion få en person att må som en bergochdalbana? det är helt otroligt. det mest komiska är att du skyller på att jag är likadan som förut och aldrig kan förändras. det är väl som man säger... de enda skoavtrycken man känner igen är sina egna.

det här är det sista jag någonsin kommer skriva som är riktat mot dig. skönt va?

jag skiter i hur du mår, det enda jag bryr mig om är att hon inte ska behöva gå igenom exakt samma saker som jag gjorde. det vore fel av mig att sitta och se det hända. du kanske inte ens läser det här, och det är inte heller meningen. jag hoppas inte att du läser det här, för om du gör det har du nog lika problem som jag har. konstigt det känns va? att inse något som man inte vill inse?

girlpower!

plattiono - apologize (cover)

söndag 21 oktober 2007

it's too late to apologize

inatt hade jag en underlig dröm, igen. nuförtiden är det bara du, du och åter du som flyger igenom i mina drömmar. det är som att allt annat är luddigt samtidigt som att du är maximalt skarp. fokus är på dig, och allt annat runt om spelar ingen roll. allt elakt, korkat och hjärtlöst du har gjort mig bara tynar bort, som om att det aldrig har hänt. det är så konstigt eftersom i verkligheten är det verkligen tvärtemot. jag bryr varken om dig eller vad du gör, och allt annat spelar verkligen någonroll. nuförtiden tittar jag inte åt ditt håll längre. de där gamla reflexerna om att vända mig om på vägen från matsalen är borta. det är nästan lite sorgset, trots att du inte finns där för mig längre.

jag blir inte ens ledsen när jag ser dig nuförtiden. för någon månad sedan kunde jag se dig i matsalen, möta din blick, och känna mig fullständigt förkrossad inombords. det är som att jag är ett glashus och du kastar en stor och hård sten rakt emot mig när vi möter varandras blickar. jag går sönder i tusen bitar medan du fortfarande sitter kvar på din plats och stirrar som om att inget har hänt.

är det inte konstigt? just när jag precis har slutat tänka på dig dyker du precis upp som det där oväntade snöfallet i oktober förra året. sakta, sakta, lägger du dig som en vit hinna över mina tankar och tar återigen övertaget över mitt omedvetna. jag ser dig inte ens i skolan längre. inte på tåget hem, i korridoren eller på bussen. vart har du tagit vägen? eller är det så att jag helt enkelt inte lägger märke till dig längre?

det är faktiskt inte roligt att ha det så här. att ha någon som biter sig fast på huden som en liten parasit. jag vet att jag mår dåligt av att tänka på dig. jag vet att jag tynar bort om jag börjar tänka positivt om dig igen. jag är fullt medveten om detta! men allt blir bara så hemskt svårt när jag vet att jag har genomgått precis samma sak som jag genomgår idag, och då har det slutat illa. frågan är om jag verkligen kan stoppa det den här gången?

det var precis det här jag inte ville skulle hända. it's too late to apologize, too late.


"allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar"

somna in min älskling

jag är nog bäst på att skjuta saker framför mig. jag har fortfarande inte tagit en enda bild till mitt projektarbete! jag tränade inte en enda dag denna veckan! jag börjar aldrig plugga körkortsteori! kan inte någon bara ramla ned från himlen och sätta mig i arbete och förnuft? för tydligen klarar jag inte av det själv.

göteborg är jättelitet i jämförelse med stockholm! eftersom jag bor i alingsås är göteborg ett stort paradis om man jämför med mitt lilla bondsamhälle. men efter att ha tillbringat några dagar i stockholm känns göteborg som alingsås brukade göra för mig efter en dags visit i vår kära göteborg. pinsamt värre. det går inte ens att jämföra göteborg med stockholm om man pratar om ordet centrum och shoppingmöjligheter. visst, göteborg är en storstad med en småstadsfeeling, vilket är jättemysigt. men det känns ju bara pinsamt när man hör folk hävda att "göteborg faktiskt borde vara sveriges huvudstad". lägg ner. i stockholm går man vilse onär man ska hitta från sergelstorg till hötorget och i göteborg kan man blunda när man tar sig från centralstationen till grönsakstorget.

morgondagens fester är historia nu, exakt, liksom.


dagens låttips: kent - lsd, någon?

lördag 20 oktober 2007

nu ännu bättre än tidigare

hejsan på er mina nära och kära! nu är jag hemma igen och är utvilad och glad! orkade inte sätta på datorn igår när jag kom hem utan det enda jag hade i fokus var min mjuka och varma säng. somnade direkt och vaknade någongång i förmiddags.

stockholmresan var minst sagt lyckad! besök på dramaten, riksdagen, svt, moderna museét, stockholms stadsteater, hard rock café och alla mysiga caféer. trots att sängarna var som att ligga på stengolv och det var kallt överallt hade jag en toppenresa med min kära klass som jag gärna gör igen!

klassen stötte på en del kändisar också! pekka heino, alf svensson, brolin, babbsan, danny och någon ingen kom ihåg namnet på. huvudstaden var full av överraskningar.

nu är det helg igen och jag ska vila upp mig maximalt inför kommande skolvecka med massa sömn, godis och gott.

tisdag 16 oktober 2007

kära bloggläsare...

imorgon 05.00 åker jag och min kära klass jm3 till sveriges huvudstad, stockholm. är riktigt förväntansfull och på fredag är jag hemma igen!

ha tre underbara dagar!
för det ska jag ha.

måndag 15 oktober 2007

outstanding


du är verkligen precis som jag

efter att ha duschat håret två gånger med silvershampoo sprang jag ut i köket för att äta. vad låg på bordet om inte en brun papplåda med ett "ginza" tryckt över. jag tog ett glädjeskutt och drog bokstavligt talat upp kartongen. där i låg min 120-sidors pocketbok med texterna och tillhörande bilder till kents nya skiva "tillbaka till samtiden". tog ut skivan och höjde volymen på stereon i köket och försökte genast att plugga in texterna. en liten tradition jag har. colombus, våga vara rädd och ingenting är skivans bästa låtar! tacktacktack.

efter glädjeskuttet fick jag en kick och satte mig vid datorn och började skriva på min analyserande recension av en gardellbok i svenskan. det gick skitbra och nu är jag äntligen klar! ska snart sätta mig ned vid tvn och äta upp min resterande bit av min skagenbaguette och stirra mig till fyrkantiga ögon. skönt.

imorgon blir det inhandling för stockholmsresan på onsdag, taxibeställning till grimbo på hisingen från pappa halv fem på morgonen, lagning av tumnageln och läggdags vid åtta på kvällen. hinner nog skriva ett eller två blogginlägg tills dess, var inte oroliga.

mina gudar


söndag 14 oktober 2007

en helt ny kontinent

hade jag kul igår? varför är det så svårt att svara på den frågan nuförtiden? vi skippade planerna till att gå till blvd, och halkade in på wish istället, för att det ligger så nära sofias lägenhet. där inne var det knökat med allt från gamla turkar till coola snowboardskillar. trots att nedervåningen ger en känsla av att det tas droger i varje hörn hade jag rätt kul där nere i sällskap av lite olika personer. dansade hela natten lång och hade faktiskt det kul till klockan blev någonting runt två, och jag skulle ta mig upp på övervåningen. tog för givet att det fanns ett räcke att hålla i sig vid trappan, så jag slängde vänsterhanden rakt in i väggen och bröt en nagel. FY vad jag blev sur. har inte ens haft mina akrylnaglar i mer än två dagar så går en sönder.

jag tog upp nagelbiten från golvet och öppnade min väska för att lägga ned den där i (fråga mig inte varför). tog en titt lite längre upp över trappan och såg bara en ölflaska som kom flygande. helt plötsligt stod jag där med öl i hela väskan och i håret. det fattades bara det! nu är min mobil helt kletig och slide-funktionen är hackig. fy för korkade människor som kastar öl i trappor. grr

kom hem till sofia någongång vid fyra och somnade direkt.


nu sitter jag hemma i alingsås efter att ha spenderat en heldag i allum med familjen. har äntligen fått tag på ett silvershampoo! ska snart äta oxfilé och klyftpotatis och sedan blondera håret och raka benen. perfekt? ja-a!

dagens (bästa) låttips: kent - colombus

lördag 13 oktober 2007

alla vet att stormen kommer

nyss hemkommen från allum i partille med nya kläder och ett blonderingskit. har precis ätit hämtpizza och ska snart sätta mig på tåget till göteborg för att förfesta i sofias lägenhet med henne och anthon. ikväll blir det blvd för första gången och jag har riktigt höga förväntningar!

herregud vad kallt det är ute. det är helt sjukt! jag får frånochmed nu börja med att använda mössa, vantar, dunjkacka och halsduk. allt för att slippa frysa!

sofia, du är världens bästa tjej!

positiv överraskning

oh, precis innan jag skulle släcka taklampan och gå och lägga mig knackade mamma på dörren. "malin, det är peter i telefon". peter wadell, i falun, sökte mig! min mysiga msnkompis som jag har pratat med sedan 7an, endast online och via telefon. det var jättelängesedan vi hördes på telefon, så det var en positiv överraskning!

han berättade att han ska åka ned till göteborg för att mönstra på höstlovet. göteborg! det betyder att vi kan få en möjlighet till att träffas, för första gången. spännande och nervpirrande? ohja! här har man lärt känna någon innerligt över internet under ett par år och helt plötsligt ska man träffas. herregud, lever jag?

godnatt världen!

fredag 12 oktober 2007

idolfeber

jaha, då var idol slut och jag är grymt besviken på svenska folket. hur kan man tycka att patrizia var sämre än sam? herregud killen trycker bokstavligt talat fram tonerna och ser ut som om han har en fysisk sjukdom när han tar i. nej fy, sådant vill man inte se på. patrizias version av aguileras "hurt" var förmodligen det bästa jag har hört i idol och idag åkte hon ut. nästa gång ska jag nog hålla tummarna för att sam åker ut, som hämd.

christoffer hiding, herregud vad han är egendomlig! han fick mig till tårar genom att sjunga louis armstrongs "what a wonderful world" på ett alldeles specifikt sätt. han eller daniel borde vinna hela skiten, annars vet jag inte vad jag gör. kanske ställer upp själv för att visa var skåpet ska stå. haha nej, skulle inte tro det.

just live and let die.

äntligen akrylnaglar!

nu har jag äntligen mina drömnaglar på plats! satt i två timmar på salong diva och betalade ett rätt högt pris, men gudars ballonger vad jag är nöjd! nu ska jag verkligen sköta min naglar och smörja in dem varje morgon, eftermiddag och kväll. ohlala.

hemmakvällar är underskattat. fredag är en dag då jag som minst känner för att dra ut och ha energiskt roligt. det är lördagar till för. fredagskvällarna fungerar som en slags nedvarvning för mig. tacos, idol, choklad och familjen. åh, kan det bli bättre?

imorgon blir det allum med sofia, som ni redan vet. då ska jag köpa ett megasuperbra silvershampoo/balsam och en maximal blondering. mitt hår har börjat bli lite mörkare och åt det gula hållet, vilket jag verkligen inte gillar. jag vill vara snäppet till vithårig året om, och då måste man ligga i.

nu ska jag ta på mig mysbyxor och titta på dr phil!

torsdag 11 oktober 2007

älskar, älskar inte?


mad world

vad hände med mitt liv? har jag verkligen växt och blivit större, smartare och mer van vid vissa saker? ojoj vad tiden går fort. idag var jag på besök på min gamla högstadieskola eftersom de har en dag om året då de har lektioner på kvällarna. julia, minsta systern, går i sjuan, så jag tog mammas plats och hälsade på mina gamla lärare och min gamla skola.

ojoj vad saker har förändrats. lärare har bytts ut och teknisk utrustning pryder lektionssalarna. hälsade på tre gamla lärare, som faktiskt kände igen mig efter några dröjande sekunder av fundersamhet. åt fika samtidigt som jag vandrade runt i skolans korridorer och fick en galen nostalgikänsla. bildsalen, hemkunskapskorridoren, utrymmet vid syslöjden och inte minst sagt alla korridorer och mitt gamla skåp. jag gillar mitt gamla skåp. det är tre röda skåp på översta raden. jessika, sofia och jag hade dessa tre skåp i rad. åh. det var verkligen tider det där.

imorgon halv fem har jag en tid på salong diva för att sätta på akrylnaglar. en drastisk åtgärd för att dels bli av med mitt nagelbitande, och dels för att få välvårdade och snygga händer/naglar. can't wait. efter nagelvården ska jag till sportlife och springa bort den där bullen jag åt ikväll. ska bli riktigt skönt, ni anar inte vilka skuldkänslor man får efter att ha tryckt i sig något onyttigt nu när man i stort sett har lovat att vara förnuftig och hälsosam.

look right through me, please? ignore me...

onsdag 10 oktober 2007

min bloggpassion

vilken tur jag hade som fick en trevlig kommentar några minuter efter att jag hade publicerat förra inlägget. det lyfte upp mig och min bloggpassion ett stort steg, och här sitter jag igen, med en levande passion några minuter efter förra inlägget. tack!

jag tog en låååång kokande dusch och efteråt var jag alldeles röd av det varma vattnet. hade för en gångs skull gjort så att det var immigt på speglarna i badrummet. det har jag inte lyckats med på ett tag, eftersom varmvattnet i stort sätt alltid är slut när jag ska duscha på morgonen. den här duschen uppskattade jag verkligen.

är det bara jag som är sugen på en rykande varm blåbärspaj med vaniljsås? nejnej, dumma tanke nu efter träningen. men det skulle bara vara hur gott som helst! eller hur?

varför har det blivit så populärt att blogga nuförtiden? på något år har alla, verkligen nästan alla, gått och skaffat sig en egen bloggadress och beskriver sin vardag med välvalda ord. vissa lyckas, andra inte. vissa chockerar, andra är precis som alla andra. det är precis det som är så bra med det här! efter att modeflugan "bloggen" har släppt kommer bara de bloggare med något intressant att framföra och en förmåga att måla i ord stå kvar på stadiga ben, medan de andra uppdaterar cirka en gång i månaden och ursäktar sig om varför de inte har uppdaterat. ask me, I've been there. visst är jag trött på att intelligenta bloggare konkurrerar med modebloggar och inlägg som "dagens outfit" och att det finns så få bloggare som verkligen har lyckats rakt igenom. inte för att jag anser mig vara en sådan som har lyckats, för det har jag inte, men jag är på god väg känner jag iallafall, för en gång skull.

så hey, gå och sprid lite kärlek genom att lämna kommentarer till de bloggar och inlägg som man diggar stenhårt. inget går upp mot att ha någon oläst kommentar när man loggar in på sin blogg. tro mig! jag blir lika glad varje gång!

tired of being sorry

jag har numera skrivit kontrakt med mister amor och kärleken att det som har hänt under de senaste månaderna aldrig, aldrig, aldrig ska hända igen.

body jam var rätt svårt, och jag är så galet kass på att röra olika delar av min kropp samtidigt, så det gick inte riktigt som väntat. ska hälsa på gymmet och skidmaskinen på fredag, wie. längtar redan.

går inte veckodagarna ovanligt fort? det var helg nyss, och helt plötsligt är det helg snart igen. på fredag ska jag vara hemma och mysa framför idol. sedan på lördag blir det nog allum och shopping med sofia på förmiddagen, och blvd på kvällen med henne och anthon, och förhoppningsvis några mer.

jag saknar min äkta bloggkänsla. var har den tagit vägen? jag saknar att få inspiration av en låt eller låttext och bara låta orden falla ned på tangentbordet och bilda ett meterlångt blogginlägg. jag saknar av att få kritik pga åsikter och positiv feedback efter att ha skrivit något bra. åh. förlåt att det har blivit för lite av den sorten på senaste.

just shut up and drive.

tisdag 9 oktober 2007

driftwood

"i min värld läser ingen längre för alla skriver på sin biografi"

idag finns det egentligen ingenting nämnvärt att berätta, upplysa eller förstärka. spännande? nej knappast. imorgon ska jag på body jam med emma och jenny, och då ska jag verkligen gå in för det. jag längtar efter att få svettas! haha. kollade klart på andra säsongen av one tree hill idag med. gud vad ledsen, glad, chockad och galen jag blev efter sista avsnittet. måste köpa säsong 3, NU!

"skulle ni resa er upp och gå om jag sa hur det verkligen låg till?
när ska jag få frågan om jag vill få ett liv där allt står still? "

måndag 8 oktober 2007

hey there

... here I am again.

gud vad jag har varit duktig idag! jag kom till skolan, försent såklart, fast fick min dag tillbaka när jag såg sofia. ändrade mitt tema på mitt projektarbete till "olika miljöer i sverige" och åkte hem med ett leende på läpparna. efter skolan tog jag en promenad från stationen till apoteket och hämtade ut hela mitt årsrecept av mina p-piller och åkte hem med ytterliggare ett uppdrag slutfört. efter någon timme tog jag bussen till sportlife och tränade body combat med emma och jenny. det var skönt att få svettas lite faktiskt. nu när jag har varit hemma ett tag har jag läst naturkunskapsläxan, rakat benen, duschat, tittat på oth och mått bra. bra va?

åh nu blev allt ännu bättre genom att jag bokade kent - tillbaka till samtiden (limited edition) på ginza. den 17e kommer den ligga i min brevlåda. limited edition är en 120-sidig bok med fotografier från en rad kända svenska fotografer. längst bak ligger skivan, med elva låtar som kommer att förgylla min desperata längtan. jag älskar kent!

nog snackat om kent, nu ska lilla malin sova! en tjej måste ju få sin skönhetssömn, right?

sovgott

please hold on


fanskap

jag hatar västtrafik över allt annat. min buss ska gå från min hållplats 13 över eller 43 över. har den någonsin kommit i tid? nej! den kommer alltid typ 16-18 eller motsvarande en halvtimme senare. men precis idag, precis idag som jag ville komma i tid till skolan, kommer den precis på minuten. den har aldrig gjort det annars. jag hade skyndat mig hela morgonen för att jag verkligen ville komma i tid, för en gångs skull. så vad ser jag när jag kommer springades, egentligen flera minuter för tidig, till min hållplats? jo, en stor irriterande buss som blinkar åt höger för att åka vidare.

så nu får jag väl sitta här och njuta (!) i en halvtimme för att vänta på nästa buss. kommer försent till skolan och missar det gemensamma klassrådet mellan alla jm-klasser. jag hatar västtrafik. antingen passar man tiderna, eller inte.

söndag 7 oktober 2007

this is my world

varför kommer man jämt på superbra ämnen att skriva om när det är mörkt ute och allt är dystert, vekt och kallt? blir man kanske mer känslosam när den mörka tiden kommer tillbaka. varför är det så? varför är man mer medveten om sin ensamhet och sitt civilstånd när det är mörkt och kallt ute?

helgen har varit übermysig. fast jag har haft en klump i magen under hela helgen. en klump som står för dåligt samvete eftersom jag inte har knäppt en enda bild till mitt projektarbete än. jättedåligt av mig. måste kanske ändra på hela idéen och ämnet pga det och min klantighet.

imorgon ska jag träna! gud vad jag är laddad för det. ska träna på onsdag och fredag också, bara för att jag ska och kan. så det så.

lördag 6 oktober 2007

jag öppnar ögonen och ser bara ljus

igår var det årets första studentfest på hotellet i alingsås. efter att ha svettats bort 400 kalorier på sportlife med emma och jenny begav vi oss för att förfesta och titta på idol hos sofia. jag var inte så dricksugen, så jag slutade dricka efter ungefär en xider. menmen, that's life. när vi väl kom in på hotellet blev jag lite mer uppåt och träffade massa personer som jag inte har träffat på ett bra tag! det var det mest positiva med den kvällen. kom hem någongång vid tre och somnade direkt. vaknade utan att ha en hemsk huvudvärk och log av bara tanken. duschade och gjorde iordning mig och tog tåget till pappa och göteborg.

väl framme i göteborg köpte jag massa höstgrejer. benvärmare, strumpor, två par vantar och några baslinnen inne på zara. älskar zara och deras tonårs-avdelning! köpte också kent's singel "ingenting". har ju alla andra skivor och singlar med kent och kan ju inte göra ett undantag. bonusspåret "min värld" var en riktig bra låt. wow. sjuttonde oktober kommer deras album och jag får sprätt i fingrarna bara av tanken.

ikväll blir det myskväll i pappas lägenhet med tacos, one tree hill och kinapuffar. muuums.

torsdag 4 oktober 2007

du killen...

vet du vad? allt skulle bli så galet mycket enklare om du bara försvann. jag längtar till jag har gått ut gymnasiet och aldrig mer ska behöva se dig eller träffa dig. att aldrig mer se dig och bli förbannad, ledsen eller glad. åh. snälla, försvinn?

jag är sjukt taggad för morgondagen. ska debut-träna på gymmet efter skolan med emma och jenny. sedan efter det åker jag hem till sofia med emma, jenny och nathalie och förfestar lite innan hotellet. åh vad jag längtar till idol också! hejahejaheja amanda och chrisoffer.

snart ska jag ta mig till nolhaga och fotografera "ljus i alingsås" med joakim. har aldrig prövat att fotografera det innan, så det ska bli spännande. fast jag får släpa med mig stativet, vilket är mindre poppis.

hörrni, mina finnar på hakan är snart borta! lycka!

återkommer senare

onsdag 3 oktober 2007

by the way

herregud. tre blogginlägg på en dag. but I can't help it.

innan jag går och lägger mig måste jag säga att jag uppskattade spontan-träffen jag hade med emma idag efter skolan. hon är en skitgo tjej!

godnatt

ingenting någonsin har varit mer fel

jag satt precis och kollade igenom mina bilder och kom fram till något tragiskt. det är något litet pinsamt fel på varenda bild jag har tagit! något litet ynkigt slarvfel eller något jag sabbade när jag tog bilden. jag har inte en enda bild som jag kan säga att jag är sådär galet stolt över. jag har inte en enda bild som är felfri. fy fan vad jobbigt.

imorgon ska jag gå på ljus i alingsås med joakim. då ska jag tänka på det där, att göra så lite fel som möjligt. hjärna och resultat hänger ihop malin, tänk så!

nu är klockan över tio och jag har inte träffat mamma än. känns lite jobbigt att hon jobbar så sent nu förtiden. har alltid haft henne hemma på dagarna, i flera år. men nu när hon har börjat jobba och har sena tider känns det lite sådär.

jag är fullkomligt förälskad i kents nya låt förresten.

it's all about the wordplay

i'm always looking for something new.

vet ni vad jag känner för att göra ibland? nej, det är inte konstigt att ni inte vet. ni vet ju inte vad som händer i min hjärna dagligen. jag har lust att visa en stark personlighet. ni vet, som peyton i one tree hill. jag menar inte att jag vill bli som henne, eller vem skulle inte vilja det? jag menar att hon är ett bra exempel på en tjej som har en stark personlighet.

hon visar precis vad hon tycker, är ärlig i alla lägen och brinner för sina kreativa intressen. oh, I love her.

jag har ledsnat på att vänta, ärligt talat är jag så trött.

var finns alla speciella killar? var gömmer ni er? jag vet att ni finns, djupt där inne någonstans. på film och i tv-serier finns ni överallt. där behöver man inte ens leta. men i verkliga världen behöver man det. jag älskar starka personligheter, en stark låga och en passion i något. jag älskar killar med framtidsvisioner och smarta ord. jag älskar när killen kan charma en med kloka meningar och en stark ögonkontakt. var finns ni? här finns jag.

tisdag 2 oktober 2007

och...

och sedan är det det där med att vara tragisk och bara klaga på allt hela tiden. jag vill bara ta mig i kragen, trycka upp mig mot väggen och skrika åt mig själv så det kommer spott från munnen. jag vill lära mig själv en riktigt jävla läxa. jag vill göra något jag absolut maximalt och för alltid ångrar, och lära mig något av det. men nejnej, jag sitter kvar i samma stol och klagar över samma saker som jag klagade över för några år sedan.

jag vet vad jag vill men jag vill inte mer.

you and I both

"det här känns inte som jag" - var det första jag tänkte när jag vaknade imorse. så har jag tänkt hela dagen. jag är verkligen inte mig själv idag. var hur trött som helst så jag tog sovmorgon en halvtimme, ställde mig och mitt icke-jag i duschen och duschade håret på henne. det behövdes verkligen, stackaren. hon var verkligen hungrig, men eftersom hon redan hade knappt om tid hann vi inte äta hon och jag. vi sprang till bussen och ställde oss som vanligt på busstationen, helt tysta. det brukar inte vara helt tyst, men idag var det det.

i skolan var det maximal uttråkning. psykologi hit och engelska dit. naturkunskaplektion i två omgångar och förbipasserande av en person man minst av allt ville stöta på. I've been living with a shadow over head.

nu när jag äntligen kom hem åt jag lite chili-con-carne och sprang till rummet och sängen och förstörde lakanen genom att slänga mig över dem och somna. det var det bästa jag har gjort på hela dagen! vad går upp mot ett par kalla lakan och en kramvänlig och mjuk kudde en sådan dag som denna?

åh. hoppas att jag blir mig själv snart igen. jag saknar faktiskt mig själv lite.

måndag 1 oktober 2007

en tripp till ingenstans


not an addict anymore...

åh vad jag verkligen älskar vädret! det är sådär höstigt och mysigt kyligt och man får en sådan där galet underbar rodnad efter att ha varit ute några minuter. hade två tröjor under jackan idag, plus en tjock stickad halsduk innan jag kunde gå ut. jag tog cykeln till saxebäcken och cyklade snabbt dit innan solen gick ned. skulle pröva två nya grejer idag. hdr-teknik och raw-format. båda två gick sådär, men övning ger färdighet sa någon någongång.

under någon timme har julia, lillasyster, strosat igenom hela min garderob i hopp om att få de saker som jag inte längre använder. det slutade med att hon lånade en tröja av mig, och jag en av henne. gud så praktiskt det är när man har samma storlek. jag kan låna både julias och mammas kläder. perfekt.

jag har fått halsfluss igen, och feber. herregud kan det inte ta slut någongång? känns som om jag har feber en gång varannan vecka. halsmandlarna är svullna säkert minst en gång varje vecka. fy fan vad skönt det ska bli efter min operation.

mamma slutar snart jobba och då har hon med sig mitt medlemskort på sportlife. det innebär att jag kan gå och träna, redan imorgon. funderar starkt på att kila förbi den nya anläggningen efter körkortsteorin imorgon. åh. jag längtar verkligen till jag får ordning på mitt tränande och kan se en förändring. det var så sjukt längesedan jag tog tag i någon slags träning överhuvudtaget, och nu är det bannemig dags.

dagens låttips: k's choice - not an addict

he's another work of art

inatt var det underligt. jag vaknade hela tiden och hade konstiga tankar rullandes i huvudet. brukar sådant hända er med? att ni vaknar av att ni får "aha, så ligger det till" och somnar igen. jag vaknade säkert en gång i halvtimmen och kom på lösningar till världsproblem. efter att jag hade löst något stort tänkte jag "oh, det här ska jag skriva i bloggen". men sedan somnade jag direkt igen, för att efter någon halvtimme vakna igen och känna mig värd ett nobelpris.

måndag igen, veckans sämsta dag och jag har nog aldrig varit så här trött innan. det beror nog på min konstiga natt, trolighetsvis. idag öppnar det nya sportlife i alingsås. idag får jag mitt medlemskort och imorgon ska jag göra min träningsdebut. hujedamig vad jag ska vara svettig, hälsosam och duktig.

nu borde jag sätta igång med mitt projektarbete. hörs senare!