torsdag 29 november 2007

I see friends holding hands

hahaha patetisk dag eller vad? idag har jag tillbringat dagen med att titta på gamla "fråga olle"-avsnitt. jag har också tittat igenom alla avsnitt av "outsiders", dokumentärserien på femman. hej vad tragisk dag! men så kan det gå när favoritprogrammen har lagts ut på kanal5s hemsida.

imorgon ska jag och sofia in till göteborg och spendera lite pengar. det har jag iallafall planerat. eller spendera och spendera. om man kallar att köpa foundation och en tröja att spendera, så, okejdå.

nu ska jag sova, och varsågod för ett ännu underhållande inlägg!

onsdag 28 november 2007

glädje- och sorgtårar

nu är mitt oth-tittande över! såg de två sista avsnitten nu innan "bonde söker fru" och storgrät under hela sista avsnittet. nu sitter jag här i pausen av "bonde söker fru" och har ont i näsan pga alla gråterier. jag älskar one tree hill.

min lillebror är bäst. just nu när jag sitter och skriver det här kommer sötnosen in med en tallrik, sked och en kladdkakebit. "här har du malin" säger han och ställer tallriken rakt framför mig på skrivbordet. min familjs ljusa stunder är... ljusa.

nu börjar "bonde söker fru" igen och heja heja heja karl-petter att du väljer den mindre korkade tjejen. nu är det också klart att jag ska jobba på jullovet. 21/12-4/1 står jag på hetluften på tvätteriet. pengar, kom till mig!

somebody's me

idag kom skolkatalogen. haha vilket skämt. iochförsig är hela kortet värt ett stort skratt, men extra på mig! jag har tungan rätt i munnen, gapar och blundar. kan det bli bättre på mitt sista skolkort?

idag ska jag kolla klart på säsong 4 av one tree hill, och det är allt jag kan se. så efter idag kommer ni inte få höra mer jobbigt one tree hill-relaterat. igårkväll kollade jag på nästnäst sista avsnittet. igårkväll var jag hos robin också det var najs! vi kollade på "surf's up" och den var skitrolig. haha tuppen var roligast.

snart är det helg igen. det är faktiskt lite trist, för det är min sista helg med halsmandlarna. på tisdag blir det operation för fulla muggar. läskigtläskigt.

åh jag vill så mycket.

this is me


tisdag 27 november 2007

min lilla smutsiga värld

"i min värld hinner ingen läsa för alla skriver på sin egen biografi"
kent - min värld

bästa citatet! nej, ingen hinner eller orkar höra min livshistoria för alla är upptagna med sitt egna skrivande. jag är själv för upptagen med att skriva min egen blogg än att läsa andras. jag nöjer mig gott och väl med några stycken. orkar inte gå igenom en hel hög med bloggar, och om jag ska vara helt ärlig bryr jag mig inte så mycket om andras liv som jag inte ens har träffat eller har en relation till. jag har slutat bry mig om någon bryr sig om min blogg heller. vad är idéen med det? jag skriver för att få skriva av mig ibland, och det jag skriver förstår man kanske inte oftast meningen i.

jag är happyface idag! naturkunskapsprovet gick galant! skrev minst tio a4-sidor och hade skrivkramp efter. weei, jag är bäst!

kent - 747 (engelsk)

måndag 26 november 2007

transgen organism

ååååh. jag har genetik på skallen och vill bara få ur mig allt på provet imorgon! tänker bombadera sofia med frågor om lite grejer på bussen, eftersom jag är segot som gör provet efter hela klassen. imorgon gäller det. har pluggat i princip hela helgen och nu jävlar.

fick ett oväntat, mycket oväntat, brev hem på posten idag. tvätteriet undrar om jag vill jobba på jullovet. jovisst vill jag det! ska bara spekulera lite över hur kul det är att börja jobba direkt efter operationen. men pengar som pengar!

godnatt. jag ska göra en världsrevolution ikväll! ska lägga mig i sängen innan 23.00 på en vardag! revolution!

söndag 25 november 2007

kent - musik non stop (live)

nighty nighty

efter att ha vaknat vid halv två drog jag och min familj oss till göteborg och liseberg. där var det mysigt! långa ljusslingor och varm choklad made my day! jag övningskörde på vägen hem och råkade nästan köra på en bil efter en omkörning. lite korkat gjort men men, övning ger färdighet.

imorgon börjar vardagen och skolan igen. imorgon börjar världens värsta vecka i pluggväg. jag har prov alla dagar utom torsdag, and oh oh oh I can't wait. fast jag är faktiskt väldigt bra förberedd, tro mig eller inte. jag vet att jag skrev en gång att jag aldrig mer skulle plugga seriöst inför något i gymnasiet. men så fel hade jag att genetik var faktiskt roligt att läsa om.

godnatt alla älskade människor där ute.

kent - sundance kid (live)

lördag 24 november 2007

you rock my cyberworld

jag hade inga planer för ikväll, därav detta inlägget. har pluggat (!), tittat på minst fem avsnitt av oth, våfflat håret (?) på mig, linda och julia och stökat ner i mitt rum. väntar på att mamma ska komma hem från diva-invigningen så vi, min kära familj och jag, kan spela det nya buzz hollywood-quizet. can't wait!

det känns som om det var evigheter jag träffade någon jag kände! har inte träffat sofia eller emma sedan i torsdag, så det är nog därför jag känner mig rätt ensam idag. något som också kan räknas in är att jag har spenderat min helg med familjen, endast. okej, med naturkunskapboken också, men den är inte trevlig tillbaka. söndagar är rätt tråkiga men imorgon vill jag faktiskt gå utanför dörren. jag vill göra något kul imorgon. typ ta en promenad, träna, fotografera, träffa någon att prata skit med eller bara sitta ned, förutom i mitt hus. något/någon frivillig?

förövrigt saknar jag någon att luta mig emot på tråkiga höstkvällar.

tala om vem du är

nu har jag kollat klart på halva säsong 4 av one tree hill. jag hade lovat mig själv att spara hela säsong 4 till den tiden efter min operation då jag blir sängliggande och inte har något annat att göra. menmen, det sprätter i fingrarna av bara tanken av att jag kan, om jag vill, se bara ett avsnitt till. den tanken har vunnit tre gånger idag. aja, en halv säsong kvar och femte säsongen kommer till usa i januari. tur för mig!

ska snart duscha, sätta på mig mitt ansikte (sminket, haha) och kanske springa ut innan det blir mörkt och plåta lite. det var galet längesedan, stackars kamera. den ligger i hyllan och väntar och hoppas. kanske idag baby, kanske.

jag svek mig själv igår när jag kollade på idol. hade bestämt mig att efter christoffer hade lämnat tävlingen med flaggan i topp skulle jag inte bry mig längre. men igår vek jag mig för att se när andreas åkte ut. men vad fan hände då!? amanda och daniel (!) stod som de två med minst röster och daniel, kaptenen, åkte ut. ÄNNU en anledning till att inte titta vidare. det skulle inte förvåna mig om andreas vann. förlåt mig, men han suger.

vem tror du att du är i den här sången?

dagens låttips: kent - rödljus

torsdag 22 november 2007

people keep talking

efter skolan satte jag, sofia och emma oss på vårt café och åt mumsmackor. efter ett tag stötte vi på jessica, sanne, sarah och hanna och de satte sig ned vid vårt bord. det var mysigt! nu sitter jag här och har ångest. vad gör man åt ångest?

idag hade linda fått sin alströmerkatalog (skolkatalog) och gud vad roligt jag hade åt vissa saker! varför är det typ självklart vilka som har gått om och vilka som går iv, omvårdnad eller bf? lika roligt varje år!

nummer två

nu har jag lugnat ned mig lite. jag har världens plan! men den tänker jag inte säga här för då spricker den. nu är ni nyfikna va? (haha ofta.) just nu vill jag bara en sak! jag vill att skoldagen ska ta slut och jag sitter på gårdscaféet med emma och sofia och diskuterar roliga saker. jag behöver mer roliga saker i min vardag! jag behöver emma och sofia just nu, mer än någonsin. på exakt samma skala behöver jag börja träna igen. och precis lika mycket vill jag att min operation ska vara över NU!

jag saknar pappa. jag saknar att mamma inte är hemma på dagarna längre, och jag vill inte laga min äckliga hemlagade mat idag igen. igår var jag väldigt kreativ när jag lagade mat. jag gjorde pommes frites och doppade i ketchup. jag borde bli kock!

efter fikan idag ska jag lägga mig ned med naturkunskapsboken och (förhoppningsvis) somna. ska bli rätt skönt faktiskt.

ÅÅÅÅÅÅÅÅH

jag hatar naturkunskap, samhäll och allt som har med skolan att göra. jag tänker adrig mer i livet plugga seriöst. ni får ursäkta mig och mina hatinlägg ibland, men det här är fan osannolikt. jag missade naturkunskapsprovet pga min undersökning på sjukhuset. nu har jag fått en ny operationstid och därför kommer jag inte kunna göra mitt muntliga ersättningsprov eftersom jag är sjukskriven de två sista veckorna. vad säger tanten då? "du får göra provet på tisdag". jag ursäktar mig och säger att det är typ omöjligt att jag ska börja plugga in allt om genetik idag och ha prov på tisdag. (hennes första förslag var att jag skulle ha provet imorgon!! jävla tant)

omen shit i helvete vad roligt att jag direkt efter skolan måste plugga naturkunskapsfitta. JAG HATAR SKOLAN! har prov på ett 65-sidigt häfte på torsdag med om journalistik. OFTA jag kommer komma.

fuck off jävla värld.

onsdag 21 november 2007

peter doherty - for lovers

this is for lovers

nu är "bonde söker fru" slut och vilken toppenkille fredrik verkar vara. hoppas att han tillslut väljer lena (hon med tänderna) och att de lever lyckliga i alla sina dagar.

jönköpings högskola har varit på topplistan över mitt val över var jag ska plugga. fast jag lade ned det för ett tag sedan då jag hörde att de hade väldigt höga antagningspoäng. vet ni vad jag såg idag!? på "grafisk design och webbproduktion" har de antagningspoängen 9.9! herregud, det är ju inte ens alla godkänt. eftersom jag snittar lite över medel lär jag ha stora möjligheter att komma in där! jag kommer även in på örebro och i trollhättan. så det är egentligen bara att se fördelar vs. nackdelar och välja och vraka jag är glad!

och gösta petter, vet ni vad? jag har inte druckit coca-cola på hela veckan!!!

nu ska jag ge mig in i one-tree-hill-världen och drömma mig bort lite.

tisdag 20 november 2007

these words are my own

if you ever make up your mind, call on me.
or, we'll just find eachother in the dark...
(again)


har ni någonsin haft en sådan där magisk känsla? det kanske låter löjligt, men en sån känsla som gör att hela marken flyger och luften står still. en sån känsla som man sällan upplever, och en sådan känsla som man alltid kommer komma ihåg. såfort det händer något som får den där känslan att komma igen kan man inte hjälpa att man ler, helt omedvetet.

ni kanske inte förstår något vad jag jiddrar om här, men det bryr jag mig för ögonblicket inte om. inte alls! det är svårt att göra sig förstådd och förklara på ett sätt så att man precis får ögonen upp för vad den menar. jag brukar kämpa med det, fast den här gången spelar det ingenroll om ingen förstår. 'cause it is about me in the end.

tolka det hur ni vill. men det kändes bara bra att skriva något sånt här.

flyttad till fjärde december

preciiiis efter att tåget hade börjat rulla från alingsås ringde borås lasarett och sa att min läkare är sjuk och de måste flytta min operation. jag var på väg till göteborg för att möta pappa och ta oss till borås lasarett och ta prover, så där dagen innan. menmen, operationen är flyttad till den fjärde december och jag gjorde undersökningen idag ändå.

det började bra! sjuksköterskan hade sett fel i sina papper och trodde att jag var född -99 (inte -89) och jag blev placerad i ett barnrum. där fanns det gosedjur, leksaker, bedövningsplåster, tågfigurer i taket och annat trevligt. efter att bli förklarad hur operationen går till (med tillhörande bilder. också för barnen) och fått barn-bedövnings-plåster fick jag&pappa förflytta oss ut i väntrummet igen. där satt jag med barnplåster i armvecken och väntade. en annan sjuksköterska gick förbi mig och drog lite på munnen när hon såg mina barnplåster. tydligen får inte vuxna bedövning innan provtagningar, gud vad jag skämdes. pappa tyckte det var skitkul.

efter ett ytterligare läkarbesök skulle jag ta blodprov. sköterskan nöp mig där bedövningsplåstret hade suttit och undrade om jag kände något. "kände vad?" tänkte jag. "nu kommer det sticka till lite". inte kände jag något! jag låg och tittade på tågen i taket och undrade när farao det där sticket skulle kännas. helt plötsligt var det klart och två kanyler var fyllda av mitt blod. usch!

nu sitter jag här med ett ömt armveck och är sur över att operationen är flyttad. det betyder att skolans situation blir ännu värre än vad den var om jag skulle opererats imorgon. ååh, typiskt min tur.

(förövrigt älskar jag max hamburgerrestaurang! de är de enda som har fattat att man likagärna kan ta bort coca-cola-light från sortimentet och byta ut det till coca-cola-zero. älskar de för det! coca-cola-light smakar .... ja.)

I was born to early


måndag 19 november 2007

that night...

idag vaknade jag sådär mysigt och lyckligt utsövd vid halv tolv, duschade, åt flingor och åkte till skolan. i skolan skrev jag ut mitt cd-omslag och gick på webdesignen. lite synd att jag missar redovisningen av vår hemsida och alla photoshopgenomgångar. menmen, enligt läraren kan jag redan allt i photoshop och kan nog en del om datorer så jag inte ska behöva känna panik när jag ligger hemma och läker mina gropar i halsen.

idag på webdesignen gick läraren förbi när jag, hugo och helen satt och skrev på vår redovisning. jag höll i skrivandet och när han hörde mina übersnabba fingertryck på tangenterna sa han "där har det blivit för mycket msn förstår man". haha vilken rolig kommentar! han sa förövrigt också att hugo hade den bästa gruppen, pga att jag och helen är sådana snyggingar! skön lärare!

imorgon 12.45 ska jag på undersökning på borås lasarett. tänk på mig då! eller nej, tänk på mig på onsdags förmiddag, då jag förmodligen ligger och blir skuren i. haha hej jag gör världens grej av en av världens mest gjorda operationer.

efter skolan idag satte jag mig med lite av julias bakade kladdkaka och tittade klart på säsong 3 av one tree hill. fy fan för peyton! (förlåt). nu har jag precis bränt ut hela säsong 4 och vem vet vad jag kommer syssla med de närmaste två veckorna på dagarna? JO! njuta av nathan, haley, brooke, lucas, karen, dan, deb, mouth, rachel, peyton och jake. (love them all)

godnatt folk's

söndag 18 november 2007

örebro, here I come!

i fredags var jag och min klass i göteborg på svenska mässan. där hade universitet, högskolor och dylikt samlat sig i montrar för att informera oss, blivande universitetstudenter om vilket utbud som finns. eftersom jag hade läst på en del innan visste jag precis vilka utbildningar, skolor och städer jag var intresserad av.

mina alternativ är:
linköpings universitet - grafisk design och kommunikation
göteborgs universitet - konstnärligt kandidatprogram i fotografi
högskolan i jönköping - grafisk design och webbutveckling
örebro universitet - digital mediedesign (eller mediedesign, inte bestämt ännu)

det som verkade mest intressant, och mest trovärdigt (angående antagningspoängen), var örebro och deras digitala mediedesignsprogram. antagningspoängen låg precis i min smak och universitetet har garanterat boende. perfekt? hell yeah! jag som trodde att det var kört att plugga vidare på mina betyg fick upp synen och hoppet igen efter mässan.

idag är det söndag och jag ska plugga! inget vidare, men jag måste! cd-omslaget ska skrivas ut och klippas till imorgon och analysen om shakespeare ska lämnas in. nu ska jag in i vardagsrummet med min bästa vän (colan) och spela supernintendo och supermario.

lördag 17 november 2007

lördagskväll

eftersom min operation blir närmare och närmare insåg jag igår hos jenny och när vi sjöng singstar och dansade att jag inte kommer att kunna gå ut. på evigheter! därför ville jag vara laddad och ha en galet rolig kväll. hade jag det?

jag hade skitkul! fast jag skäms lite över att det blev litelitelite för laddat i början av kvällen, när vi anlände till tallhyddan. ber om ursäkt för det, men efter någon timme vände det sig till min fördel och jag hade en av mina bästa kvällar hittills

idag mår jag som jag förtjänar och har trots det även gått igenom den här dagen. var inne på åhléns och shoppade nagelpolish, nagelfil och coca-cola (i mängder). vad är bättre än coca-cola!?

tallhyddan

emma hade kul, tror jag. sofia hade kul, tror jag. jag hade iallafall kul!

torsdag 15 november 2007

"always and forever"

(om du inte gillar one tree hill, läs inte detta)

jag är fullkomligt, makalöst, storgalet KÄR i one tree hill. jag är helt förälskad i nathan, mouth, jake, lucas och skills. jag är numera lite småkär i dan också, om det tillåts. jag är klen för whitey, och bara tanken på keith får mig knäsvag.

brooke och sina charmiga leenden och ständiga där-fick-du-kommentarer. jag älskar peytons stil och säkerhet på vad hon tycker och gillar. peytons rum ska man heller inte tala om.

men vet ni vad? jag är ingen hejare på team lucas-peyton, utan har numera gått över till lucas-brooke och peyton-jake. jag vet egentligen inte varför, men det känns som att det finns mer kemi mellan brooke och lucas, än vad det gör mellan honom och peyton. visst! peyton är galen i musik och lucas älskar att skriva och läsa. perfect match! men på något sätt är det brooke han har valt att gå hela vägen fram till. det är henne han har valt och deras relation han för andra gången ville satsa på. det var till peyton han sa att han var störtkär i brooke, och inte ville såra brooke igen.

det var till brooke han sprang i regnet för. jag vet att det kommer bli mot min förväntan i säsong fyra, men det kan inte hjälpas. peyton ska vara med jake och lucas ska vara med brooke. that's my point of view.

nathan och haley ska man inte ens prata om. love at first sight och true love never ends. de har haft sina stunder men hittar alltid tillbaka till varandra. tänk om allt vore så säkert och självklart som deras kärlek.

"I forgot you're the guy who loves to rip the rug out from under me just when I feel like we've given some sort of stable ground"

dilemma kanske avklarat

nu har jag sprungit runt i skolan och pratat med diverse lärare och ringt mamma ett antal gånger. det är nästan klart. på tisdag ska jag förmodligen läggas in på borås lasarett och operera bort mina halsmandlar på onsdag. i två veckor kommer jag att vara sjukskriven från skolan, missa ALLA nationella prov i engelska, ett 65-sidigt samhällsprov, naturkunskapsprov, inlämningen av grafiskt arbete och redovisningen i webdesignen. kulkulkulkul! menmen, man kan tänka på att jag blir frisk iallafall.

nu hänger allt på engelska-karin, om hon låter mig missa alla nationella proven (auoch).

onsdag 14 november 2007

operation nu? eller inte?

idag är jag glad glad glad! happyface på mig, ohja! vet inte riktigt varför jag är glad. kanske beror det på att jag för en gångs skull fick sömn inatt, och åt thaimat när jag kom hem. kanske är det det!

fast något dämpade ned mig lite idag. borås lasarett ringde och sa att de hade fått ett återbud på en operation och frågade ifall jag ville ta den tiden istället. herregud, jag kan ju inte bestämma på direkten om jag ska läggas in på borås lasarett NU PÅ TISDAG, opereras på ONSDAG, komma hem på TORSDAG och vara sjukskriven från skolan i två veckor. preciiis innan jul och då alla prov är. ååååååh. alternativet är att få opereras efter nyår, men orkar jag gå igenom MINST tre halsflussar till innan det? dilemma dilemma.

tisdag 13 november 2007

alla behöver lugna ned sig ibland


when I see you

åh välkommen tillbaka kära blogg!

jag ska aldrig lämna dig. alldeles nyss blev min kära kameralove färdigladdad. det var alltför längesedan jag tog fram den och gjorde det jag älskar och njuter mest av i denna världen, fotografera. alltid har det varit något som har stått i vägen, men nu känner jag glöden börja hetta till där inne i hjärtat igen, och välkommen tillbaka du med!

snart är alla pusselbitar på plats och jag mår riktigt bra, trots min förkyldning och halsont. det är en världslig sak! hello, is anybody in? ikväll ska mamma förhoppningsvis blondera mitt hår, för sista gången. det är tydligen bara jag på denna jord som tycker att platinablont är galet snyggt. ingen kan hindra mig, precis som mamma sa igår när hon protesterade. nej, vill jag ha mitt hår superblont ska jag ha det så också! annars har jag planerat att plugga naturkunskap hela kvällen, titta på andra avenyn och föra in lite anteckningar i kalendern.

imorgon är det en grym sovmorgon som jag ska ta vara på. eftersom min huvudvärk och tunga känsla är borta i kroppen numera tänker jag faktiskt duscha håret på morgonen imorgon. (haha, vem fan bryr sig?)

nu har jag laddat ned en massa med the libertines, babyshambles, kashmir och lifehouse. ipoden är fullproppad och nu har jag äntligen lite nya låtar att citera från. you can't wait, aight?

som några kanske har märkt har jag bytt hotmail. fick ett litet ryck i samband med att allt på internet numera hänger sig eller segar. och eftersom jag länge har stört mig på att min inkorg på gamla mailen alltid är bombad med spam tog jag mig i kragen och bytte. äntligen!

rest in peace readmyface@hotmail.com, välkommen malinglimstedt@live.se

dagens låttips: the libertines - for lovers

söndag 11 november 2007

generation ex

mörk söndag, ovanligt! men om ni inte märkte det så var det den första söndagen på länge som hade blå himmel. eftersom det inte blev någon fika med robin i fredags tog vi den idag istället. det var mys

nu har jag precis fått ned "hairspray" (ja, jag ska ge den en chans till, med svensk text) och snart serveras det mat. ikväll blir det robert gustafsson-maraton på dvd och ostbågar. åh jag älskar bra svensk komedi och ostiga bågar.

imorgon slutar jag halv fem! lite jobbigt när man tänker på det men jag ska nämligen ha min första webdesign-lektion. spännandespännade!

nu ska jag städa lite till kents mysiga mumlande.

all these places feel like home

nu är helgen slut, och jag är fortfarande väldigt förvånad över hur snabbt tiden går numera. i fredags hade jag världens mysigaste hemmakväll med julmust, godis, syskonen och idol. fast jag förstår fortfarande inte att christoffer hiding åkte ut! hur fan röstar svenska folket?

på lördag förmiddag åkte jag med mamma till sportlife och solade. det var underbart! inget går upp mot att lägga sig och sola när det är kyligt ute. efter det övningskörde jag till allum med mamma och julia. där köpte jag blonderingsmedel (!) och lite smink. nödvändiga saker helt enkelt. övningskörningen gick galant och mamma blev förvånad över vilket modighet jag har fått. tidigare var jag osäker och frågade mamma hela tiden om vad jag skulle göra. denna gången bad jag henne att vara tyst, och tog initativ till att köra om helt själv, och klarade av att parkera i parkeringshuset, all by myself! en applåd till mig!

efter allum cyklade jag, emma och sofia till ica för att handla pizza-ingredienser. pizzan blev mumsfilibabba-god. vi åt pizzan (med massa massa massa ost) till filmen hairspray, som jag var ensam om att tycka om. emma och sofia klagade på att det var sång och dans hela tiden, men jag tyckte faktiskt att den var bra och funderar på att hämta ned den själv. vid halv tre åkte jag hem i kylan och tog mig ett stort glas julmust och gick och lade mig. skönaste natten hittills!

idag vet jag inte riktigt vad som gäller. borde sätta mig ned och plugga lite dna-molekyler och sådant, men vet inte riktigt om jag orkar. städa mitt rum är iallafall något som är högt prioriterat. samma sak gäller min blondering, weeei!

dagens låttips: snow patrol - chocolate

torsdag 8 november 2007

kiss me goodbye

sååå sjukt att det är helg imorgon! ni förstår inte min lycka. bara för det ska jag ha världens mysigaste helg. ska träffa robin över en fika imorgon, titta på idol med syskonen och somna tidigt. på lördag ska jag sola på dagen och på kvällen ska jag, emma och sofia göra hemmagjord pizza hemma hos emma och mysäta och mysprata. can't wait. på söndagen får jag nog dock börja plugga lite naturkunskap, men det är en världslig sak!

varför är det så satans kallt!? jag fryser tillochmed när jag bär tjockisjackan och tjocka strumpor. kan inte någon bara vara världens bästa kompis och bjuda mig på en solsemester? jag lovar att jag skulle uppskatta det! tänk att bara få komma bort till solen, stranden och en blå klar himmel. tänk så här, det är bara november. många frostiga morgonar och iskalla kvällar ligger framför. youppie!

åh vad irriterad jag blev för några timmar sedan! för några dagar sedan fick jag ett nytt mastercard pga fel på det andra kortet. det stod i brevet att jag skulle börja använda kortet så fort som möjligt, eftersom mitt gamla kort snart skulle sluta fungera. jag byter ut korten i plånboken och tänker inte mer på det. idag stoppade jag in mitt nya kort i bankomaten på gågatan i alingsås. där var sista gången jag såg det! "tekniskt fel" och ett uppätet kort var ingen höjdare må jag säga. fick strosa runt i alingsås letandes efter länförsäkringars kontor och beställa ett nytt kort. så nu fram till onsdag nästa vecka får jag ta ut pengar genom postens kassaservice, sådär lagom kul!

världens bästa nuvarande låt: alicia keys - no one

all the lights that follows the way are blinding

idag har jag varit extremt duktig och suttit med projektarbetet hela dagen! nu är jag några bilder längre fram i planeringen och jag känner mig jättestolt!

idag efter skolan ska jag och sofia in till alingsås och göra några ärenden, sedan lite senare ska vi fika med emma. åååh mys! ikväll ska jag gå och lägga mig supertidigt och sova i minst tio timmar. jag saknar min säng!

onsdag 7 november 2007

doftmoln

idag när jag tog bussen till sportlife drabbades jag av det jag hatar mest på hela jorden. jag satt någon decimeter från den mest illaluktande människan i världshistorien. jag lovar att man skulle kunna känna hans avskyvärda doft på kilometers håll. jag har stött på honom tidigare, och alltid känt på doften när han närmar sig.

jag höll helt ärligt talat på att dö! drog snabbt upp halsduken över ansiktet och försökte panikandas in den kvarvarande parfymen.

akta er för honom och hans doftmoln! han är en sådan som man inte förstår vad han gör på dagarna. går runt i slitna gråa mjukisbyxor med många gula (vad det nu kommer ifrån) fläckar och hål. uschuschuschusch! jag förstår inte att folk inte märker när man har ett stort moln av illaluktande dofter runt sig.

onsdag

herregud, nu är det ju sanrt helg igen! gud vad tiden går när man har roligt.

igår var jag, sofia och emma på gårdscaféet och fikade/umgicks. deras varma choklad med grädde på toppen gav mig nästan munorgasm och jag har inte kunnat sluta tänka på den än. jag älskar att fika med emma&sofia och jag älskar våra samtalsämnen. gillar er tjejer! vi planerade in en laga-mat-kväll på lördag och ett one tree hill-maraton på säsong 4, när jag väl kommer dit.

snart ska jag springa iväg och träna/sola. har inte riktigt bestämt mig för om jag ska träna eller inte, pga halsen. ärligt talat, när ska de ge sig? mina halsmandlar har varit svullna i tre veckor idag! åååh ge er! kan knappt bärga mig till operationen efter nyår!

är det bara jag som ärkär i karl-petter i tv4:as "bonde söker fru"? välj mig! välj mig!

söndag 4 november 2007

pippifågel


våga vara rädd

här finns ingenting att klaga på men min hjärna får spel och gnatar på.
jag vet vad jag vill men mina tankar trycker mig ned.

"vm i att hålla färgen. tyck synd om mig,
jag är ensammast i sverige"


jag blir alltid sådär sentimental och tankspridd när det är mörkt ute, november och söndag. tänk att alla tre elementen stämmer ikväll. det hjälper ju inte direkt när jimmie skickar en massa mysmusik som gör mig ännu mer sentimental. det är under sådana här kvällar man undrar hur ens liv kommer att bli. vem man kommer välja som livspartner och vilka svåra dagar som är framför en. tänk vad mycket man har kvar att uppleva när jag sitter här som en nedbruten artonåring i mitt flickrum med kärleksballader på högsta volym. jag är inte ens halvvägs!

"jag gick långsamt fram mot bordet med min avvaktande blick över munnen mitt i orden slog du till så hårt det gick"

dagens ris

förresten borde den som brände mig med en cigarett på armbågen i fredags brinna i helvetet! jag har skitont och kan knappt ha långärmad tröja på mig. samma sak gäller den som satte på fem klistermärken på min jacka, så att det har blivit fula klisteravtryck på tyget på ryggen. fy!


sovgott

lördag 3 november 2007

lördagskväll

gårdagen blev en succé! jag rockade alla med singel-keps och magiska rörelser på dansgolvet. var bubblig och glad med smultronvin i magen och såg allt i glada färger och dansande rörelser. med armarna i luften och vibrerande trumhinnor drog jag mig igenom natten och mörkret med ett leende på läpparna!

imorse tog jag tåget till pappa och nordstan. gick runt i lite affärer och handlade mat inför kvällen och besöket av farmor&farfar.

ikväll ska jag titta på film och äta nachos samt dricka julmust (!). finns det något bättre än julmust (förutom coca cola)? jag blev riktigt lycklig när jag såg det mörka innehållet i pet-flaskor på ica. äntligen!

fredag 2 november 2007

tears and rain

äntligen är det fredag och utgång! snart ska jag iväg till manikyren och sedan köpa med mig thaimat hem. runt åtta åker jag hem till sofia med emma och dricker vin och njuter av idol. efter det drar vi vidare till hotellet där det är halloweentema, och jag känner mig rätt tråkig om jag är den enda som inte klär ut mig!

nu är det november, vilket är den tråkigaste månaden på hela året. den enda månaden som är lite i samma stil som november är februari. men ska det hindra mig från att ha kul? nej.

ha en toppenkväll lovers!

torsdag 1 november 2007

this is not the last time

gårdagen blev lyckad! jag&sofia pratade och drack vin i hennes lägenhet innan vi begav oss till chez amis för att träffa peter (!) och hans två kompisar. vägen till chez var jättenervös. jag tänkte bara hur konstigt det kommer att kännas att faktiskt träffa honom på riktigt. men när jag såg en svart kaluffs i hörnet och skylde sitt ansikte med händerna förstod jag att det var han.

han reste sig upp och ställde sig mittemot mig. då, precis i den stunden, förstod jag vad man menar när man säger att man har hjärtat uppe i halsen. jag skulle kunnat hålla takten till musik med den höga pulsen. vi stod med armarna om varandra i många långa minuter och skrattade åt situationen.

efter en liten trevlig visit på chez amis skulle vi följa killarna till deras spårvagn som tog dem till pliktverket. peters två kompisar hann med vagnen före och vi letade ivrigt efter vilken vagn det var han skulle med. när vi var på drottningtorget hittade vi äntligen nummer 11 som rullade in precis när vi kom dit. peter tittade på mig och jag tittade tillbaka. han gick inte på spårvagnen utan bestämde sig för att dra med mig och sofia till valand. "om du drar till valand med oss måste du vara redo för att parta loss" lade sofia till.

på valand hade jag trevligt! spenderade flera timmar sittandes bredvid peter med högt dunkande musik och halloweenkostymer runt om. sofia raggade upp en fransman och hade kul hon med! på valand träffade vi partyprinsessorna ellinore och linn, som var lika på g som alltid! (linn, jag har din sjal!)

vid tvåtiden var vi trötta och drog oss hemåt och sov. jag låg mest vaken och lyssnade på när sofia och peter lyckades att snarka i takt (eller i otakt, så det lät oavbrutet). när alarmet på mobilen ringde tjugo över sex var det dags att följa peter till spårvagnen så att han inte skulle missa bussen hem till falun. vi sa adjö vid domkyrkan och peter, det här var inte sista gången vi träffades, jag lovar!

väl hemma igen och med bara en person som snarkade somnade jag direkt när jag lade mig ned och vaknade sedan av att någon knaprade. sofia åt knäckebröd och lade till hur fruktansvärt hungrig hon var. det blev mcdonalds till frukost och tolv-tåget hem.

tack sofia och peter för igår!
nu ska jag återigen lägga mig i sängen och ta igen lite sovtid.
för imorgon är det utgång igen!