måndag 31 december 2007

bortblåst

eftersom jag inte har tillåts träna på typ tre månader är min kondition som bortblåst. varför jag inte har kunnat träna vet ni, kära bloggläsare, redan. så det behöver eller orkar jag inte gå in på jag märkte att min kondis hade sagt tack och adjö när jag cyklade hem idag. herregud att det är så jobbigt! jag ska aldrig göra om det igen, haha!

kanske dags att sova nu? det är ju ändå nyårsafton imorgon!

sov sött, vakna blött.

söndag 30 december 2007

when the stars go blue...

hemma i alingsås igen! somnade i bilen hem med one tree hill-soundtracket i lurarna. väcktes av att linda dunkade mig på axeln om gick in i huset och började packa upp. imorgon är det nyårsafton. mysigt värre! planerna är äntligen fixade. det blir middag med några tjejer och jag&sofia ska imorgon till maxi för att köpa dekorationer och tilltugg till vår gala-middag! ska bli skitkul!

jag vill verkligen lyckas med att ha roligt på nyårsafton, för en gångs skull. tidigare år har inte direkt lyckats något vidare, men nu ska ni få se vad jag är kapabel till!

alldeles strax ska jag ta cykeln hem till viktor och kika film. ha en trevlig kväll folk!

what not to do

jag hatar krogkillar! okej, inte alla men lätt de flesta. igår var ett så tydligt exempel vad man inte ska göra om man vill ta kontakt med en tjej som har något i skallen.

jag hade precis kommit in på wish och ställde mig i baren för att beställa två cosmopolitan. vände mig om i väntan på att drinken skulle göras och en kille vinkade åt mig och ville att jag skulle komma. jag haffade min drink och gick fram. han gjorde så att jag satte mig i hans knä och drog bak mitt hår från örat och viskade tydligt "toan om fem minuter?". jomen visst! klockan var ju halv elva och det sista jag skulle göra på jorden var att gå in på toaletten med den typen av kille. killar som beter sig som att de kan få precis vad de vill, oberoende av något annat, är inte värt ett skit.

killar som "diskret" nyper en i rumpan när man går förbi går fetbort också. herregud jag raggas hellre upp av gamla godingar till raggningsrepliker än nyp på kroppsdelar.

fast vissa raggningsrepliker går i och för sig bort! jag stod i baren för att dricka vatten och tittade mig omkring. bredvid mig stod en kille och glodde. "får jag bjuda dig på en grogg och så kan du få gratis sex ikväll i torslanda?" det var det mest patetiska jag någonsin har hört. jag fick hans kompis att bryta ihop av skratt genom att säga "du, jag har varken fått betalt eller betalat för att få sex så det du har att erbjuda är inte direkt lockande". jag tog mitt vattenglas och gick och han stod nog som ett frågetecken i flera minuter. kan inte gud bara låta sådana stackare dö?

så! nu vet du vad man inte ska göra. lycka till!

lördag 29 december 2007

keep running baby

ni får ursäkta min sjukt dåliga vana att fullkomligt glömma av bloggen när jag för en gångs skull har något att göra på dagarna. igårkväll gick jag och sofia ut. det var sådär, men hey, jag är nöjd ändå! vi började med varsin kycklingsallad i sofias lägenhet till sex and the city och sedan korkade vi upp vitt vin. efter det drog vi till wish, bryggeriet, ett café och sedan wish igen. rätt händelserikt och spännande. med varsin mcdonaldspåse i handen gick vi hem igen i nattmörkret och tittade klart på sex and the city, igen. myspys! vaknade vid tolv dagen efter och mådde som en prinsessa. sofias soffa är himlen att sova i.

och nej, jag orkar inte läsa allas juliga inlägg om vad de har gjort under julhelgen. sorry, men allt låter likadant.

godnatt!

onsdag 26 december 2007

alla som inte dansar är...

våldtäktsmän. (SÅ galet dålig text, men rätt dansvänlig låt)

under julhelgen har jag levt på julmat, paradis-choklad, glögg och sex and the city. därav inga intressanta inlägg. men nu är jag tillbaka i alingsås och imorgon blir det att tjäna pengar! 06.00-14.30 är mina mysiga arbetstimmar under morgondagen. youippe!

jag hatar göteborg under mellandagarna! inte bara för att mellandagsrean är enormt överskattad och att alla som går in i en på gatorna är sjukt irriterande. göteborg svämmar över med folk under dessa få dagar och det får mig att vilja stanna hemma och låsa in mig. och det där med mellandagsrean förstår jag mig inte på! herregud, det ligger en hög med skräp på ett bord i butiken av sådant som ingen ville köpa under hösten. och när man faktiskt har hittat någon ball tröja så är det fel storlek. jag skiter i rean och köper kläder nästa gång när vårkollektionen kommer in. det är något man borde längta till!

efter jobbet imorgon blir det göteborg (skona mig) med sofia och letning efter nyårsoutfit. vad i helvete ska jag göra på nyår!? bjud in mig någonstans snälla!

jag är gaaaaaaalet partysugen. om jag inte hade jobbat tidigt på fredag hade jag inte ens funderat på något annat än sticky fingers. åååh. därför ska jag & sofia göra göteborg osäkert på fredag, och det kommer vi lyckas med som vanligt.

nu ska jag packa upp, äta mer choklad, titta på lite "sex and the city" (älskar carrie) och försöka sova (hur nu fan det ska gå?)

söndag 23 december 2007

dagen före dopparedagen

ja, här sitter jag i soffan hemma hos pappa när det är 30 minuter kvar till min artonde julafton. hela dagen har varit mysig. eller ah, om man bortser från vilket hudproblem som kom sådär lagom till högtiden nummer ett. ni som har hängt med på min blogg ett tag kanske kommer ihåg min "operation finnarna på hakan". detta lyckades fram till i fredags. när jag vaknade var jag snustorr runt hela munnen och helt stel. förstår inte vad som har hänt! menmen, köpte ngn slags salva på apoteket som jag nu hoppas ska göra underverk.

imorgon 13.00 har jag o familjen på pappas sida precis stigit innanför dörren hos min farbror, hans fru och mina kusiner. även farmor & farfar är där. där firar jag 2007's jul och har faktiskt för första gången i mitt liv julklappsrim till alla mina julklappar.

nu ska jag se på femte avsnittet av sex and the city säsong 1 och sedan lägga mig!

ha en riktigt mysig julafton! god jul!

lördag 22 december 2007

hahaha björn gustavsson

you just turned and walked away

nu har jag firat mini-jul med mamma och thomas fick mysiga julklappar! en beautybox med alla säsonger av sex and the city (love!), parfym, idol-dvdn, smink, choklad, pengar och sådant. jag är riktigt nöjd och vet vad jag kommer somna till ikväll (satc).

nu när jag har fått lite distans till gårkvällen tänker jag tillbaka på den som en riktigt lyckad kväll. trots att några fick lite för mycket av det goda så hade jag en av de mest lyckade kvällarna på hotellet igår. men det blev dock inte så mycket av mina och sofias planer med wish efter hotellet stängde, men man kan inte få allt här i världen!

om 2 dagar är det julafton. om 3 dagar är det över! tänk vad tiden går fort!

jag är grymt galet sugen på att fotografera. gjorde ett test på umeå universitets hemsida om vilket område jag skulle passa att plugga inom. tydligen passar kommunikation och media mig, och det är precis det som jag ska plugga.

nu ska jag rulla fram tvn framför sängen, ta fram coca-cola flaskan och titta på första avsnittet av underbara sex and the city! so long lovers.

torsdag 20 december 2007

magnus betnér i all ära

magnus betnérs framträdande i göteborg som sändes idag på femman var imponerande! har sett allt han gjort innan, så vissa saker kände man igen. samtidigt är allt han säger så helt genomklokt och rätt! man sitter och småler när han drar ena annars "censurerade" repliken efter den andra och kommer på sig själv med att verkligen sitta och spekulera kring hur rätt han faktiskt har. kalla det humor eller inte, det betnér säger är en blandning av humor och riktigt sanna påståenden, som alla tänker men inte vågar framföra.

fredag kväll

- ska bli bäst! det ska jag se till.

jag&sofia (och kanske emma) har världens bästa planer för imorgon kväll. jag vaknar 10.00, gör iordning matlåda, drar till jobbet. slutar 19.30 och blir hemskjutsad av mamma. drar på mig partyoutfiten och sminkar mig för att sedan dra till någon förfest som inte riktigt är planerad än. efter någon promille drar vi till hotellet för att fira jullov! 02.00 stänger hotellet, och 02.03 sitter vi på alingsåspendeln mot göteborg. hey, natten slutar inte bara för att hotellet stänger! 02.40 är vi inne i göteborg och drar till wish. där dansar vi in första jullovsdagen och 05.00 drar vi till sofias lägenhet och sover oss nyktra. ge mig fredag!

glädjeskutt

åh jag är glad! fick just ett mail från min naturkunskap-b-lärare. eftersom jag inte har varit på lektionerna på skitlänge missade jag därför betygssnacken. jag fick mvg, och jag är glad! grattis till mig.

herregud vad jag har strött pengar omkring mig idag! helt sjukt. manikyren kostade 510, läppglans för 100, fika för 50, en bok för 70 och coca-cola för 25. dumt av dig malin! men manikyren blev lyckad, jag lyckades äntligen hitta ett okladdigt läppglans, räkmackan till fikan var gudomlig, boken "jenny s" behövdes på lovet och coca-colan behöver jag inte förklara varför jag köpte.

något som förgyller min kväll ytterligare är magnus betnér på femman 21.00, och DUBBELAVSNITT av sex and the city på tv3. kan det bli bättre än så?

jagälskarminavänner!

trying hard not to hear, but they talk to loud

nu är alla julklapparna inslagna, köpta och har varsitt tillhörande julrim! måste vara rekord, eftersom jag alltid springer och stressar dagen innan. men inte i år

köpte den sista julklappen igår efter skolan. jag&sofia började med lunch på donken och därefter julklappshandling. vi slutade kvällen med sweet chai latte och ice tea på condecco. mumsfilibabba!

nu har jag haft min sista julavslutning på gymnasiet! hallelujah. ska alldeles snart till systemet med mamma. sedan stannar jag kvar i centrum och fixar naglarna (äntligen). därefter möter jag upp emma&sofia och fikar! mys. ikväll kommer ett riktigt höjdarprogram med, kan det bli bättre? magnus betnér for shoo (haha?).

åh vad irriterad jag blev igår. trots att väckarklockan skulle ringa 6.40 stannade jag uppe på kvällen och väntade på att sex and the city skulle börja 00.05. men det började aldrig, och jag blev otålig. kollade snabbt tablån och fick med ilska se att de har bytt tid! och jag hade missat det! jag blev jättebesviken, tog thékoppen med mig in till sängen och somnade. kanske var lika bra, för imorse var dödens morgon.

nu ska jag kila

tisdag 18 december 2007

jag försöker blunda

jag är inte en bra människa när jag sitter och skriver så här sent på en vardag. alla mina nära har säkert lagt sig under täcket för flera timmar sedan. men hey, alla vet att jag är en nattuggla. och varför i farao går sex and the city 00.05 på vardagarna? det förstör mina försök att gå och lägga mig tidigt ännu mer.

nu är det fem minuter kvar till satc börjar, och jag har hällt upp en stor kopp med friskus-thé och smörat en skiva vörtbröd. en perfekt kombination som brukar poppa upp som ett beroende runt jul. annars dricker jag inte något med varmt vatten alls! konstigt egentligen.

imorgon blir det skola för hela baletten. ska titta på fler svenskaredovisningar och njuta av några filmer som jm2 och jm3 har gjort. alltid lika spännande med hemmaproducerad film! gick inte till skolan idag, pga att jag faktiskt kände att jag inte hade något där att göra. konstig känsla.

hörs imorgon! sovgott!

måndag 17 december 2007

oh nostalgi!

longing for you

mysdag

idag tog jag mig till skolan!

möttes glatt av min klass och fick se på halva klassens svenskaredovisningar. stackars min grupp som inte fick nöjet att redovisa tillsammans med mig. men de var skitduktiga ändå! skrev lite projektarbete under resten av dagen. måste börja fota de sista bilderna snart! ta dig i kragen malin. på hemvägen gick jag och sofia förbi gustav adolfskolan och lämnade en bunt tidningar som vi har gjort (inte jag då), och rektorn blev mycket nöjd . min klass är så duktig!

nu har jag legat i min säng i en timme snart och läst världens mysigaste bok. denise rudberg - matilde. hon skriver så enormt bra! men det tråkiga är att jag har bara en bok kvar att läsa av denise. efter det blir det till att hitta någon annan som kan skapa magi lika bra med ord. för er som inte har läst någon av denise rudberg, gör det! läs storlek 37, osa, väninnan, jenny s och matilde! ohlala.

thomas har gjort hemmagjorda hamburgare och coca-colan står stolt på bordet. nu är det mat! efter det blir det mer "matilde". can't wait

so long lovers!

söndag 16 december 2007

oohlala!

one-tree-hill-fans! lystring!

sugen på att spana in lite på säsong fem? gå in här och checka in "episode six".
nu blev jag ÄNNU mer sugen på att det ska bli januari! ge mig nu!

guld förblindar många, kärlek förblindar alla

här sitter jag efter en jättemysig helg har julmust-glaset bredvid mig och har precis njutit av lite daimglass. har sprungit omkring som en galning på stan idag för att fixa alla julklappar. nu återstår bara ena kusinen och mormor&morfar, så är jag klar för att fira julen 2007!

jag har möblerat i mitt rum! jag tröttnar rätt lätt på saker och denna gången var det att rummet såg så fyrkantigt ut och alla möbler var utsmetade längs väggarna. då drog jag min säng och placerade den med kortsidan mot väggen och låter den gå ut till mitten av rummet. det ser mer ut som ett rum nu, och jag är nöjd.

ska alldeles snart måla högerhandens naglar i mörklila. vänsterhanden blev klar för en timme sedan och det har smitit in ett samtal med sofia och lite bloggande emellan. mina naglar är pinsamma. utan naglack vill jag inte ens gå utanför dörren. eftersom jag inte har haft tid att gå till salongen och fixa naglarna så ligger själva akrylet på ungefär halva nageln. ser förjävligt ut rent sagt! kan inte bärga mig till torsdag då jag äntligen ska fixa naglarna. vill ju ha snygga händer under jul och nyår

när jag pratade med sofia i telefonen förut konstaterade vi att vi saknar utgång! det var mer än två veckor sedan alkoholen tog över min kropps kontroll och oj vad jag saknar det. vi funderar att dra till sticky fingers på torsdag (då vi får jullov) och hotellet i alingsås på fredag (då alingsåsarna går på jullov). enda nackdelen är att jag jobbar 12.00-19.30 på fredagen, och det blir nog lite kämpigt om det blir utgång kvällen innan. får se vad som händer med den saken. men jag ska garanterat ut påfredag iallafall!

nu kallar högerhanden! see ya'

min största kärlek

bubblande, kittlande och oersättlig. dessa ord beskriver min första och fortfarande lika starka kärlek; coca-colan.

jag har länge letat efter en ersättare, men inget slår originalet. har tillochmed försökt gått över till fulcola, av ren principtanke. jag har prövat allt! icas blask, willys fusk, coops dynga, pepsis slask och allt annat dylikt. inget går upp mot originalet coca-cola.

jag är beroende! dagens erkännelse. mitt beroende kan liknas vid en rökares förbindelse med ciggaretter, en alkolist vid sprit och dylikt. så illa (?) är det.

när jag hade opererat mig och inte kunde dricka kolsyrat ställde jag ett glas coca-cola över natten i mitt rum, och kunde sedan dricka det, avslaget. men smaken var kvar! kallas det att vara beroende?

och nu är jag här igen. förmågan att kunna dricka kolsyra är tllbaka och 2 liter coca-cola ligger i magen och skvalpar. välkommen tillbaka malin!

(har tillochmed särskilda dagar då det är tillåtet att köpa cola i skolan)

godnatt.

lördag 15 december 2007

malin is back!

jag är glad glad glad !

idag har jag varit på julbord. pappas jobb har det som årlig tradition, och jag har suttit och ätit i de salarna varje år i 18 år. men det bästa med julbordet var att jag kunde äta! och nu när jag kom hem åt jag igen! vanlig mat! ni förstår inte min glädje. malin is back!

imorgon blir det julklappshandling för hela pengen. ikväll ska jag hälla i mig coca-cola och bli en fulländad människa igen. oh vad jag har saknat att hålla i ett glas med mörk vätska.

torsdag 13 december 2007

blödiga malin

äntligen mår jag bättre!

mamma var gulligare än gulligast imorse. jag hade skrivit en liten inköpslista till henne igårkväll med lite saker som jag saknade i kylskåpet. sötmamma hade åkt innan jobbet idag och handlat allt jag hade bett om. mysmamma! bara för det ska jag äta smarrig middag ikväll. bakad potatis med skagenröra, mumsfilibabba!

"bonde söker fru" var bra igår! jag blev så lycklig när susanne valde per-inge att jag började storgråta hemma i soffan. jag börjar bli väldigt känslig av mig! förut förstod jag inte hur man kunde sitta och gråta över något som visades på tv. vad gör jag nu på dagarna? jo, jag storgråter till oprah winfrey show, bonde söker fru, pretty woman och sex & the city (när charlotte inte kunde få barn). men imorse tog jag nog priset över att vara blödigast. tårarna forsade till en reklamfilm! ni vet den där de visar hur svårt man har det i afrika genom att göra upp exakt samma förutsättningar i sverige. verkligen gripande.

nu ska jag slänga mig med täcket i soffan och ringa sofia

dagens låttips: fergie - clumsy

onsdag 12 december 2007

I want everyone to see

mina sårskorpor är nästan borta! hallelujah!

förövrigt längtar jag som ett litet barn innan jul till januari. inte bara för att jag går min sista termin på gymnasiet eller att jag överhuvudtaget får gå till skolan då, utan då börjar carolina gynnings program på femman! kalla henne blåst, tinnitusframkallande, självgod eller vad somhelst, jag diggar henne enormt!

något som suger lite är att jag har fått mail från festen.se, angående ett vimmelfotografjobb hos dem. de vill att jag ska provfotografera denna helgen. åh åh åh att allt sådant ska hända när jag inte ens får gå utanför dörren. först academedia, nu detta. när ska det sluta? även fast vimmelfotografering är helt emot mina principer kostar det att leva nuförtiden, och eftersom jag inte har världens största kontaktnät får jag nöja mig med att springa runt i sponsrade tshirtar på krogar och fotografera promilleberusade människor som posar framför en blixt.

ikväll är det bonde-söker-fru-final! I can't wait!

det suger att det är lucia imorgon. för jag kan varken dricka julmust eller glögg. jag kan heller inte äta pepparkakor eller lussekatter. något som också suger lite är att jag inte får vara med på sista luciafirandet på gymnasiet. åh åh åh. har också tillbringat varje lucia sedan femman med sofia by my side.

dagens låttips: leona lewis - bleeding love

tisdag 11 december 2007

blod

lätt äckligaste natten hittills!

blev glad och förvånad över när klockan ringde 05.00 när det var dags att ta tabletter att jag inte hade vaknat tidigare. jag tog mina tre tabletter och somnade igen. blev lika förvånad när klockan ringde 10.00 och jag inte hade vaknat innan. jag brukar vakna typ varannan timme av smärta. 09.54 vaknade jag av att jag svalde ovanligt mycket och kunde inte hejda det. jag undrade vad jag höll på med och kände något varmt rinna runt i munnen. gick livrädd upp ur sängen, greppade ficklampan och ställde mig framför spegeln. fy farao, hela munnen var full med blod. det var det här som skulle hända när sårskorporna lossnade efter cirka en vecka. (förövrigt är det en vecka sedan operationen just idag). jag åt några isbitar och drack massa vatten och somnade igen. nu är det bra, men fy farao vad jag är rädd för att det ska bli samma sak inatt. inte varje natt man vaknar av att munnen är blodfull.

måndag 10 december 2007

love me or hate me; love is gone

jag är rätt nöjd med vad jag har lyckats åstadkomma i kärlekens väg under mina 18 år här på jorden. jag fyller nog upp varje kategori och varje litet hörn av kärlekens fördelar och nackdelar. jag är som ett slags uppslagsverk över what to do or not to do.

kärleken kom inflygandes första gången i mitt liv när jag var tretton och gick i sjuan. det var helt oplanerat och omedvetet. kärleken lämnade mig också rätt oplanerat för några månader sedan, och när den kommer tillbaka ska den göra det medvetet. jag ska dra tillbaka den i mitt liv när den verkligen som mest behövs. annars är det ingen idé enligt min mening. numera är jag faktiskt rätt lycklig ändå, trots att kärlekens tapeter inte pryder mina fina väggar längre. jag klarar mig faktiskt bra utan, tro det eller ej att jag faktiskt säger det här. rent och simpelt, det är min livsmelodi.

kärlek har fått mig att flyga upp i taket av glädje och studsa fram längs gatorna trots att det spöregnar. kärlek har fått mig att le dygnet runt och vara världens lyckligaste person. men kärlek har också fått mig att stänga in mig i rummet i flera dagar tillsammans med mr ben&jerry, näsdukar och neddragna persienner. den har fått mig att bryta ihop flera gånger och det går inte att räkna alla tårar kärleken har fått mig att släppa iväg.

eftersom jag är rätt krävande och uttryckningsfull när jag väl hamnar i ett förhållande har mitt beteende lärt mig ett och annat.

jag har lärt mig:
- att dumpa är värre än att bli dumpad
- att inget är värre än att sakna någon man inte kan komma åt
- att när man väl har fallit för kärleken är det svårt att ta sig ur
- att komma över någon som betytt mycket under en lång period
är det svåraste man kan ge sig in på
- att älska någon är svårt trots att det verkar lätt för stunden


under mina år som kärlekstroende och trogen har många olika slags förhållanden bildats och tagit slut. jag har nog varit med om de flesta. tysta, bra, dåliga, hemska, pinsamma, trogna, otrogna, fysiska, psykiska, barnsliga och seriösa. jag har haft förhållanden som aldrig börjat och några som aldrig tyckts ta slut. jag har blivit dumpad innan det har blivit något och dumpad efter stunder då man trodde att det skulle hålla för alltid.
(nu låter det som om jag har avverkat hundra killar, men tro mig, ett förhållande kan innehålla så många olika faser).

i dagsläget är jag så upp över öronen trött på allt som har med kärlek att göra att jag vill bort från allt så fort som möjligt. som sagt, kära kärleken, du är jättefin och bra men jag behöver inte dig längre. när jag känner att jag bara måste få uppleva dig och dina bra stunder igen kommer jag att kämpa för att få tillbaka dig. men just nu, är du inte värd alla mina krafter. de vill jag lägga på något annat för tillfället! jag lägger dig längst in i garderoben och tar fram dig när både du, jag och alla andra är redo.

btw, idag har jag (malin) namnsdag! grattis till mig

bloggfantast

något som jag har gjort några gånger per månad av ren ovana från förr är att skriva ut mina favoritbloggar. det tror jag att jag är ensam om att göra. jag har inte gjort det på ett tag eftersom mitt läsande av andras bloggar har minskat. det är någon speciell känsla över att ha det framför sig på papper och läsa andras tankar, i jämförelse med att läsa det på datorn. jag vill inte veta hur många träd jag har slösat pga mitt utskriveri.

men eftersom alla, nästan verkligen alla, bloggar nuförtiden och att de som är riktigt bra har hängt med ett tag, så blir mina utskrifter som en hel bok. det är därför jag har slutat. det känns inte lockande att ta sig igenom två tusen vita a4 av text, trots att det är roligare att läsa än en bok. shit vad det finns folk som skriver mycket!

på bokmässan för några månader sedan gjorde jag ett mysigt fynd. jag köpte linda skugges blogg 2005 - 2007 på bok! tänk att det inte bara var jag som fascinerades av bloggar på böcker och häften. linda skugges föredetta blogg, trots att den innehåller en massa mammiga recept, är underbar.

något som också är lite knepigt när man fastnar för en blogg är att lyckas sätta sig in i ett liv bara så där. när jag ser en intressant blogg och läser första inlägget där den skriver med en person, så undrar jag direkt "vad har de för relation till varandra, brukar de träffas, bor de nära varandra?" osv osv. och det är inte alla gånger jag orkar sätta mig ned och börja streckläsa bloggen i fråga från allra första början, utan klickar mig därför vidare och glömmer bort den för stunden intressanta bloggen.

silverfisken bloggar numera för metro (synd) men är en av mina favoriter. hans gamla blogg var mycket mer stilfull och personlig. jag är inget fan av bloggar som flyttas över till stora företag och tjänar pengar på sitt bloggande. på något sätt tappar jag intresse och sammanhang när personen flyttar över sina personliga tankar till ett stort företag. menmen, silverfisken är proffs på ord ändå!

varför skrev jag precis om silverfisken nu då? hm...

jo! idag var dagen då jag satte mig ned o läste hans blogg från början. nu blev bloggen genast mycket bättre och jag har lagt till den i min bloggkoll!

nu ska jag se på pretty woman och äta yoggi.

söndag 9 december 2007

kanske fungerar?

satt och googlade lite och hittade plötsligt världens mest intressanta hemsida!

www.planka.nu - en organisation som vill att kollektivtrafik ska vara gratis. om man blir medlem och stödjer organisationen och betalar en medlemsavgift på 150 kronor (för göteborgare) så betalar organisationen din böter om du blir tagen för att planka. låter hur bra som helst, och kan nog faktiskt fungera! de vill få folk att planka så att västtrafik förstår att det är för dyrt att ta sig fram idag.

jag har inte blivit medlem, men det tål att tänkas på!

maria mena - you're the only one

upp och ned

idag har dagen varit en enda bergochdalbana.

jag var pigg och alert när jag vaknade 15.40 och åt mycket yoghurt. började göra iordning lite i rummet och satte på datorn. allt var frid och fröjd. ringde tillochmed sofia och var pratglad ett tag. efter det vände min dag. värken i halsen var hemsk, och tabletterna fick mig svimfärdig och illamående. jag lade mig ned i soffan och somnade i väntan på middagen. väl sittandes vid bordet började jag grina när jag inte kunde äta och lämnade bordet. kokade nudlar istället, och blev genast på bättre humör.

hittade två galet bra hemsidor idag! inte alltid man gör det!
www.bloggkoll.com - där registrerar du vilka bloggar du läser. du får ett meddelande varje gång någon uppdaterar sin blogg, och slipper därför dina desperata förhoppningar om att någon uppdaterar en gång i minuten. skitbra!
www.tjuvlyssnat.se - så galet mega grymt mycket roligt!

nu ska jag sova.

audioslave - be yourself

2009

hur kan de tro på evig kärlek?
ja, hur kan de tro på den nu?



jag vill så galet gärna att det ska vara 2009 nu. jag har haft ett år hemma med jobb, pengasparande, fotografering och resande. 2009 är året då jag ska satsa på mig själv och verkligen bara göra saker jag vill. jag tar med mig det vikigaste hemifrån och flyttar till studentkorridor i jönköping. där pluggar jag grafisk design med kreativa och fantasifulla människor, sådana människor jag trivs bland. jag mår som bäst när jag får vara kreativ och vara bland folk som har samma intresse som jag. mitt lilla rum ska vara svart-vitt med gula detaljer och riktigt lysa malin. allt som jag gör år 2009 ska vara så mycket mig som möjligt! jag ska vara nöjd med allt, tillochmed mitt utseende.


på tekniska högskolan i jönköping kommer jag träffa intressanta och skapande människor som är lika galna som jag. vi ska festa nätterna långa, äta nudlar och dricka bubbelvatten tills vi kräks. vi ska ha schemalagda mat- och städdagar. ojoj vad vi ska göra saker, jag och mina dåvarande själsfrändrar. 2009 är året då mitt riktiga liv börjar! åren nu innan är bara till för förberedelser. precis, det är precis vad det här är. dessa år kommer vara förberedelser inför mitt nya liv. jag älskar att veta att dessa dagar kommer en dag vara långt borta. oh jösses vad jag längtar!

godnatt.

ps. jag älskar bloggen innan läggdags. ds.

lördag 8 december 2007

tyck synd om mig!

men jag vill bara äta och må bra!!!!!!!!!!!!!!
jag har gått ned 2 kilo på knappt en vecka,
min tunga och svalg är fortfarande svullen sedan operationen,
jag är svimfärdig typ hela tiden,
jag sover till halv tre på dagarna,
jag hatar yoghurt,
jag vill ha riktig mat,
idag åt jag två mosade potatisar till middag,
jag får kämpa för att inte överdosera mina värktabletter,
jag är alltid trött,
jag vågar inte titta i min hals igen, pga att jag höll
på att spy förra gången jag gjorde det,
jag gillar inte glass längre,
allt ljud ger mig huvudvärk,
jag kan inte svara i telefon under största delen av dygnet
eftersom min röst inte går att ta fram,
jag känner mig konstant full,
det enda jag kan dricka är vatten, allt annat svider,
jag saknar coca-cola (över allt annat!),

JAG VILL HA MAT! HÅRD, KNAPRIG OCH STARK MAT!

fredag 7 december 2007

can't help it

åh! nu har jag tagit ytterligare två tabletter och fick vääärsta lyckoruset!

jag vill så himla mycket! det finns så himla mycket där ute som man vill ta del av och som man vill få en chans att uppleva. jag vill lyckas genomföra något. något stort som många är inblandade i. jag vill liksom göra, skapa eller ta del av något som betyder något för andra.

försökte ringa sofia förut, nu när smärtan faktiskt är över i en halvtimme. men hon svarade inte. synd för mig. mamma går runt och skrattar åt mig och säger "herregud min dotter är hög". hahahaha.

marie picasso som idol 2007

ikväll gäller det marie picasso! nu ser du till att ta hem hela skiten och krossar jantelagen!

och nu vill jag inte ha en massa heja-amanda kommentarer på detta inlägget av er, haha. marie borde vinna titeln som idol 2007, släppa ballad-singeln och pryda cdomslaget till pop-låtar med sin vackra nuna och röst. då får amanda, den lika stora stjärnan, tid på sig för att släppa en egen personlig skiva, precis som vi vill ha det! vi vill inte att amanda ska släppa en lagom kass skiva, som inte passar hennes röst, och långsamt försvinna från musikhistorian. let's go marie!

generation nutid

allt handlar om vad man prioriterar här i livet. den meningen har jag fått höra flera gånger, straight upon my face. jag har en dålig sida. planering är en stor del av mitt liv och jag är nog inte världens mest spontana människa här på jorden. eftersom de flesta runtom mig ser spontanitet som en positiv sak och planering som en negativ hamnar jag på den negativa sidan hur mycket jag än drar och böjer i det. jag är ingen sådan där "men kom över någon gång imorgon"-människa. jag är en tvättäkta "ring två minuter innan du knackar på dörren så jag hinner förbereda mig"-tjej.

därför blir jag lite småirriterad när jag faktiskt tackar nej till att ses dagen innan ett stort prov pga att jag måste plugga. "allt handlar om vad man prioriterar, och tydligen prioriterar du plugg före mig". förlåt, men jag är ingen tjej som bara skjuter undan allt viktigt på skrivbordet och fokuserar på annat när det väl gäller.

prioriteringar av viktiga saker och planering är livets a och o, och kalla mig tråkig hur mycket du nu vill.

det bästa ur hela idol

hahahaha

hahaha imorse kom mamma hem med nya värktabletter till mig. de är starkare än mina jag hade innan och kommer därför göra mitt liv lite mindre smärtsamt.

jag tog en tablett innan. helt ärligt, det känns som om jag är på förfest, druckit en flaska vin och ska snart ut och röra mig till blinkande lampor och dunkande musik. hahaha, mina värktabletter är mina nya bästisar!

torsdag 6 december 2007

smile like you mean it

idag har jag ätit en halv piggelin, en sked kalla makaroner och lite potatismos. jag dör av hunger och dricker vatten till jag blir mätt.

jag kollade min mail idag, eftersom det var evigheter sedan jag gjorde det. har fått ett antal mail från academedia (privathögskolan). det verkar vara en galet seriös och skitintressant skola, men jag får nog vinna på lotto innan. 39 000 kr / termin är inget vad min ekonomi tillåter tyvärr.

nu ska jag sätta mig i soffan igen (<3) med sällskap av herr skål potatismos och programmet "lyxfällan".

aaaaaaaaaaaj

ni får verkligen ursäkta att det här kommer nog bli världens klagoblogg. kan tyvärr inte hjälpa det, eftersom jag knappt ens kan klaga muntligt, och klaga bör man.

vaknade halv sju imorse och började gråta. ett ord: smärta! tog tre smärtstillande tabletter en timme för tidigt enligt schemat och låg och bet ihop i väntan på att de skulle lindra. somnade direkt när smärtan långsamt sjönk och vaknade när nästa dos av tabletter skulle tas. herregud ska det vara så här varje natt i några veckor!?

nu sitter jag iallafall här. steg precis upp ur sängen och borde ta mig något flytande att äta.

onsdag 5 december 2007

kent - frank

segis

åh vilken seg dag! vad har jag gjort?

jo, jag har försökt äta en ost-paj. det var korkat, för typ hela pajen fastnade i munnen och fick skölja ur munnen flera gånger med vatten. jag har levt på nyponsoppa och tresmak-glass framför "myggan", "tjenare kungen" och "legally blonde". en väldigt bra blandning av tvtittande må jag lova.

sov i två timmar, vaknade helt svettig och åt lite glass till. spanade in vårt nya flipperspel på övervåningen och lade mig sedan i soffan igen. stackars soffa som får stå ut med mig under dessa dagar.

vet ni vad som hände precis? göteborgs (och kanske t.o.m sveriges) bästa privathögskola för grafisk design och artdirectoryrket ringde mig! och jag kunde inte svara för jag kan knappt prata. varför varför varför skulle de ringa precis idag?

nu ska jag äta yoghurt och titta på "bonde söker fru" - favoritprogrammet.

home again

äntligen hemma igen!

igår vid 11.00 opererades mina halsmandlar bort. jag kommer inte ihåg typ någonting av nedsövningen, och vaknade gråtandes och ropandes på pappa. fick en morfinspruta och var borta igen. jag tror aldrig att jag har sovit så mycket och länge. imorse vaknade jag vid halv nio och hade i princip sovit sedan tolv igår förmiddag.

smärta, smärta. jag vill inte ens veta hur ont det här kommer att göra om några dagar, då enligt läkarna smärtan stiger. och ni ska bara veta hur hemskt det är vara grymt hungrig och knappt kan svälja vatten.

låt dessa två veckorna gå snabbt!

förresten, tack för alla söta sms gullungar!

måndag 3 december 2007

but I don't know how


jahaja

då var det snart dags! hela denna dagen är som en slags förberedelsedag. jag ska äta massa (!) pga att jag inte får äta något på hela dagen imorgon. jag ska sola när mamma börjar jobba och sedan ikväll ska jag ta mig till göteborg och sova hos pappa inatt. imorgon eftermiddag opereras mina kära (eller inte) halsmandlar bort.

förövrigt älskar jag julen och decembermånad pga maten och drickan. jag är galet förälskad i vörtbröd och julmust. och vi ska inte tala om glögg! åh mums!

i lördags hände det något konstigt. jag skulle ta ut resterande pengar från utekvällen dagen innan ur väskan. jag gick till wish club med tre hundralappar. betalade garderob, två cider och mcdonaldsmat innan hemgång. i väskan låg det 408 kronor. jag gick plus på att gå ut, hur nu det gick till! inte varje dag det händer

lördag 1 december 2007

wish club

gårkvällen var enormt lyckad från min sida. efter att ha spenderat min nog roligaste tågresa gick jag, nathalie, sofia, emma och jenny till wish och hade roligt. trots att emma åkte hem, hade jag faktiskt en av mina roligaste kvällar. is innanför tröjan, dans till träningsvärk och sällskap av trevliga människor kan inte bli bättre.

tack!