lördag 17 februari 2007

ett slags tankeplank

en blogg är något personligt. något unikt och bör förmedla en känsla. gosh, det är här du kan kasta ut alla dina galna tankeställare du får under dagen. det är typ som en dagbok, fast åt det mer offentliga hållet. i en dagbok kan du bara låta ord flöda, medan du i en blogg måste stå upp för vad du slänger ur dig.

det jag gillar med att blogga är den där känslan man får precis innan man ska publicera en text man bara låtit skapas på några minuter. "vågar jag publicera direkt eller ska jag vänta ett tag?". det finns gånger jag har ångrat att jag har publicerat vissa tankar/texter, eller vad man nu ska kalla dem. men en sak har jag kommit på, att om jag samlar mod till att publicera något, måste jag också ha samma mod till att stå för det som jag precis har skrivit. enligt mig är detta det svåraste. eller mest pinsamma. vad ska folk tycka? jag minns gånger då vi tjejer har samlats runt datorn och bara gått in på ett antal sidor som man bara måste gå in på varje dag. "malin, har du skrivit blogg?" åhnej. det värsta som kan hända. de ska läsa det samtidigt som jag kan sitta och tyda deras luriga ansiktsminer. alla tycker ju ändå inte likadant, eller tänker åtminstonde inte i samma tankebanor. det är det bästa som finns, men ändå det värsta som finns i sådana sammanhang.

därför ska jag idag ta mig i kragen och inte låta mig dras ned av ansiktsuttryck.

jag är moderat. det värsta jag vet är blotta tanken på att sverige styrdes under allt för lång tid av den röda sidan. men det som nästan stör mig mer är alla socialistiska eller "neutrala" tidningar som bara smutskastar dagens regering. inte betalat tv-lincensen hit eller dit, åkt mycket taxi på statens bekostnad hit eller dit. det har framgått senare att i förra regeringen var det ett fåtal politiker som inte heller har betalat sin tv-licens på en längre period. och inte åker socialisterna mindre taxi än högerblocket. damn, det gör mig förbannad.

jag tycker att dagens "jämnställdhet" är tragisk. jag tycker att män överhuvudtaget tar för stor plats. jag tycker att mandatperioden borde öka till åtta år. jag avskyr djurplågeri av alla sorter. jag tycker att kärlek är det svåraste som finns. jag älskar musik. jag tycker att skolan borde ta större på ordet "elevdemokrati". jag älskar usa. jag älskar england. jag tycker att det är roligare att läsa låttexter än böcker. jag tycker att alingsås är en vidrig skitstad. jag tycker att göteborg borde vara sveriges huvudstad.

dagens låttips: killers - when you were young

Inga kommentarer: